Compromis la Garda de Mediu Botosani sau doar mutare politica?

Rodica Zelinca, comisarul-sef al Garzii de Mediu Botosani, se pregateste sa cedeze locul unei persoane, desemnata de PSD, care deja a starnit nedumerirea multora, in special prin faptul ca nu ar intruni conditiile necesare ocuparii unui astfel de post.

Zelinca, aflata de patru ani la conducerea institutiei, are meritul de a fi reusit sa claseze unitatea pe un loc fruntas in tara, prin activitatea depusa.

Sambata, prefectul de Botosani a avut o discutie cu conducerea Comisariatului Judetean de Mediu Botosani, cu privire la schimbarile ce urmeaza sa se produca in institutie, vorbindu-se foarte mult despre reorganizarea unitatii, prin regionalizarea acesteia.

Garda de Mediu este intr-un proces de reorganizare la nivel national. Hotararea de Guvern este in procedura de avizare la celelalte ministere. Va mai dura doua-trei saptamani pana va iesi aceasta hotarare. In urma reorganizarii vom identifica o solutie pentru doamna Zelinca, a declarat Cristian Roman.

Cu toate acestea, un nou sef pentru Botosani este deja pregatit. Reorganizarea Comisariatului Judetean de Mediu, prin regionalizarea conducerii, nu pare sa il afecteze pe viitorul sef la Botosani, si anume Razvan Rotaru, acesta fiind propus de PSD pentru acest post.

Razvan Rotaru este fiul lui Ilie Rotaru, fost lider de sindicat la Alcor. Daca vizavi de numirea lui Razvan Rotaru au existat deja voci impotriva, viitorul Rodicai Zelinca ar putea sa fie tot in institutia pe care a condus-o in ultimii ani.

"Am rugat-o pe doamna Zelinca sa ramana in sistem pentru ca 13 ani in Garda de Mediu si patru ani in fruntea institutiei reprezinta o experiennta foarte importanta", a spus Cristian Roman.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
511

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
72

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
90

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...