Comisia instituita la CJ pentru drumul de la Vorona pregateste un raport pana pe 3 octombrie

Comisia instituita la CJ pentru drumul de la Vorona pregateste un raport pana pe 3 octombrie
O delegatie a voronenilor a ajuns in aceasta dimineata la Consiliul Judetean, dupa ce in urma cu cateva zile locuitorii din Vorona anuntasera ca, daca nu se rezolva problema drumului DJ 208 C, sunt pregatiti sa blocheze drumul facand un lant din trupurile lor.

Autoritatile i-au indemnat, insa, sa aiba rabdare, comisia instituita la nivelul Consiliului Judetean facand documentatia la fata locului pentru a se stabili situatia reala, dar si pentru a se depista cauzele exacte ale deteriorarii drumului. Din comisie fac parte consilieri ai Cabinetului presedintelui CJ, reprezentanti ai Politiei Judetene, ai Inspectoratului Judetean de Constructii, ai Agentiei Judetene de Mediu, ai Serviciului de Gospodarire a Apelor, consilierul juridic din CJ, precum si directorul adjunct de la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri .

Membrii comisiei vor analiza documentatia care a stat la baza eliberarii autorizatiei de constructie pentru ultima reabilitare a drumului, precum si determinarea masei maxime admise pentru care a fost proiectat drumul. Delegatia de la Vorona a solicitat explicatii de la autoritati, nelipsind nici de aceasta data aluziile politice. Astfel, consilierul Liviu Radasanu a spus ca o parte din vina o are Aurel Stefan, primarul Voronei.

Liviu Radasanu: De ce nu a venit primarul de la Vorona cand drumul era deja stricat? Aurel Stefan a venit abia acum, la presiunea dumneavoastra!

Reprezentantul DJDP Botosani le-a transmis oamenilor ca, daca detin autorizatie, transportatorii au voie sa circule.Voronenii au reclamat, insa, ca atunci cand se fac verificari, cand se aduce cantarul, transportatorii nu mai apar, masinile de trafic greu fiind deviate pe alte rute. Deocamdata, oamenii sunt sfatuiti sa aiba rabdare.

Comisia urmeaza sa stabileasca principalele cauze, prin identificarea balastierelor, verificarea legalitatii functionarii acestora, identificarea transportatorilor care folosesc masini de mare tonaj care depasesc masa maxima admisa, depistarea persoanelor fizice sau juridicare care se fac vinovate de starea drumurilor, anliza posibilitatilor de instituire a restrictiilor de circulatie pentru autovehiculele de mare tonaj, dar si identificarea traseelor ocolitoare.

Voronenii au anuntat ca, daca pe 3 octombrie nu primesc un prim raport, asa cum au promis autoritatile, pe 4 octombrie vor fi in drum, blocand circulatia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii vor putea da amenzi de circulație cu ajutorul unei rețele de sute de camere video, au votat senatorii

astăzi, 19:45
44

Traficul rutier pe drumurile publice din România va fi monitorizat, peste câțiva ani, printr-un sistem integrat, numit e-SIGUR, iar în cazul încălcării regulile de circ...

Profesoară din Botoșani, participantă la un atelier internațional pe teme de protecție a consumatorilor

astăzi, 19:15
48

Timp de trei zile (18, 23, 25 noiembrie 2022) - doamna profesoară Carmen Silvia Ciobanu reprezentant al Asociației pentru Consumatori Botoșani a participat la Atelierul internațional online Consti...

Primarii de sector și ai municipiilor reședință de județ vor avea acces la informații de securitate națională

astăzi, 18:33
36

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni actul normativ pentru modificarea şi completarea art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, prin care primarii de se...