CJ Botoșani oferă unei primării din județ peste 300.000 de lei din fondul de rezervă! (video)

Deși proiectul a trecut de votul consilierilor județeni, aleșii nu au plecat din sală până când nu au primit lămuriri din partea președintelui Consiliului Județean Botoșani.

CJ Botoșani oferă unei primării din județ peste 300.000 de lei din fondul de rezervă! (video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

În ședința de Consiliu Județean din cursul zilei de miercuri, pe masa consilierilor județeni a ajuns un proiect de hotărâre privind acordarea sumei de 333.522,00 lei Primăriei Văculești.

Potrivit proiectului, solicitarea fost făcută de primarul comunei, după ce Primăria a ajuns să aibă conturile blocate din cauza unei datorii. Deși a fost aprobat de consilieri, acest subiect nu a trecut fără ca unul dintre aceștia să o ia la întrebări pe Doina Federovici.

„Dacă ne puteți da mai multe detalii legate de acest dosar, să înțelegem și noi pentru ce dăm banii ăștia. Doamna președintă, stați așa, ne luați cam pe repede înainte”, a intervenit Gabriel Alecsandru, solicitând să li se ofere totuși mai multe informații despre acest subiect.

Astfel, Doina Federovici a intervenit spunând că detaliile sunt în mapa de ședință. „La mapă avem doar bugetul modificat...”, a concluzionat Gabriel Alecsandru.

Cu toate acestea, președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani a continuat să îi îndemne pe consilieri să consulte mapa de ședință, acolo unde sunt toate detaliile aferente proiectului de hotărâre.

Mai mult decât atât, Doina Federovici a spus că nu ar fi prima primărie căreia îi sunt acordați bani din fondul de rezervă.

Toate detaliile le-ați avut în mapa de ședință, inclusiv în referatele de specialitate. Noi am mai acordat astfel de sprijin și altor Primării. În acest mandat Consiliul Județean a acordat bani din fondul de rezervă tuturor primăriilor care au avut conturile blocate prin astfel de decizii ale instanțelor de judecată sau ale executorilor judecătorești. Este o chestiune similară”, a spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Gabriel Alecsandru, consilier județean din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a spus că mai bine acești bani ar merge către comunitățile care au mai mare nevoie de ei.

Ca un exemplu, acesta a adus în discuție problema cetățenilor care nu au apă.

Mai degrabă ar trebui să fie la îndemâna președintelui acest fond de rezervă pentru a rezolva problemele punctuale ale oamenilor, iar acum problema principală este lipsa apei în foarte multe comunități. Bine ar fi să utilizați acel fond de rezervă pe care văd că l-ați votat deja să îl împărțiți la UAT-uri.. dar mai bine ar fi să ajutați acele comunități din acel fond de rezervă. După ce că le-ați mărit cu 40% prețul la apă, acum au rămas și fără apă. Mulțumim totuși Lui Dumnezeu că a plouat și poate au mai scăpat de greul ăsta. Cred că aici ar trebui să vă înclinați atenția, nu la UAT-uri”, a conchis Gabriel Alecsandru.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

Friday, 4 October 2024

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...

Mesaj către diriginții elevilor și rolul pe care îl au în parcursul educațional. Bogdan Suruciuc: „Sunt situații de excepție în care consilierea nu are loc” (video)

Friday, 4 October 2024

În cadrul ședinței cu directorii și directorii adjuncți, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, le-a transmis colegilor s...

Ponturi de la doi elevi din Botoșani pentru tinerii care vor să devină jandarmi. „Îi sfătuiesc să acorde o atenție sporită pregătirii fizice” (foto, video)

Friday, 4 October 2024

Până pe data de 6 octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) din Botoşani desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituțiile de &ici...