CJ a aprobat depunerea unor proiecte de 7 milioane de euro spre finanțare europeană

CJ a aprobat depunerea unor proiecte de 7 milioane de euro spre finanțare europeană

Consiliul Județean (CJ) a aprobat, în ședința extraordinară de joi, depunerea a patru proiecte spre finanțare europeană, inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe axe care se deschid vineri. Valoarea totală a acestora depășește 7 milioane de euro.

În parteneriat cu Spitalul Județean „Mavromati”, CJ va depune un proiect pe Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru recuperarea cheltuielilor făcute pe timpul pandemiei de COVID cu materiale de protecție. Valoare proiectului se ridică la 1,66 milioane de lei, adică echivalentul a 350 de mii de euro.

Unul dintre proiectele care vor fi depuse pe PNRR este renovarea energetică moderată a clădirii Secției Exterioare Obstetrică-Ginecologie, lucrări evaluate la aproximativ 5,2 milioane de euro inclusiv TVA. Al doilea vizează consolidarea seismică și renovarea energetică moderată clădirii unde a funcționat Centrul de Plasament „Elena Doamna”, devenit sediul Evidenței Populației, intervenții ale căror costuri sunt de circa 800.000 de euro.

De asemenea, se va aplica pe PNRR și pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean și transpunerea acestuia în format GIS. Se va realiza o nouă documentație de planificare teritorială la nivelul județului care să fundamenteze deciziile autorităților publice și inițiativele de dezvoltare ale mediului de afaceri și comunităților locale, valoarea proiectului fiind de aproximativ 300 de mii de euro.

„Mulțumesc consilierilor județeni care au răspuns solicitării noastre în regim de urgență. A fost o situație specială pentru că mâine se deschide apelul de proiecte pe PNRR și trebuia să avem aceste documente pentru a le putea depune. Timpul scurt de la apariția ghidului de finanțare, care reglementează modul de lucru și documentele pe care trebuie să le depunem, a dus la această cursă contra cronometru, în care echipa de la Consiliul Județean a înțeles să se angajeze pentru a putea atrage fondurile necesare dezvoltării județului. Știm ce avem de făcut și demonstrăm în fiecare zi că facem ceea ce trebuie. Astăzi s-au votat proiecte în valoare de șapte milioane de euro, dar pregătim și altele pentru perioada următoare. Sunt puține axele de finanțare pe care poate acum să aplice Consiliul Județean, dar vom face eforturi pentru a prinde cât mai multe proiecte europene”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Deliberativul județean a aprobat și modificarea listei de investiții a Spitalului Județean cu suma de 40.000 de lei, în vederea efectuării auditului energetic la corpul H, în care se află blocul alimentar și spălătoria. Aceste documente sunt necesare reabilitării clădirii prin atragerea de fonduri europene.

 

Spune-ne opinia ta