CJ: 140 de milioane de lei pentru modernizarea a cinci drumuri județene de piatră

CJ: 140 de milioane de lei pentru modernizarea a cinci drumuri județene de piatră

Cinci sectoare de drum județean de piatră din județul Botoșani vor fi modernizate prin intermediul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, finanțarea ridicându-se la 140 de milioane de lei, echivalentul a peste 28 de milioane de euro, informează Consiliul Județean (CJ), vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea proiectelor ce vizează modernizarea următoarelor drumuri județene: DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C (7,8 km), DJ 293A, Viișoara – Coțușca (6 km), DJ291K, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa (7 km), DJ294B, Dobârceni – Murguța – Ștefănești (10,6 km) și DJ291D, Oroftiana; Baranca – Bajura (10 km).

Proiectele tehnice pentru cele cinci drumuri județene care vor fi modernizate sunt în diferite stadii de execuție.

„Vrem să avem cât mai repede proiectele pentru ca, imediat ce se semnează contractele de finanțare prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny», să putem scoate la licitație execuția lucrărilor de modernizare. Am eficientizat modul de lucru, am scurtat timpii de realizare a investițiilor. Vrem să recuperăm decalajele față de alte regiuni ale țării și să dezvoltăm județul Botoșani”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, conform comunicatului.

Sectoarele de drum ce vor fi modernizate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” totalizează peste 40 de kilometri.

„Prin implementarea acestor proiecte vom reduce foarte mult numărul kilometrilor de drum de piatră.  Cele cinci sectoare de drum sunt din toate regiunile județului. Așa cum am demonstrat în prima parte a mandatului, trec prin comune conduse de primari din toate partidele, pentru că dezideratul nostru este să dezvoltăm județul în integralitatea sa. Botoșaniul are nevoie de investiții, iar prioritare sunt cele de infrastructură, pentru că aceasta asigură căile de acces și dezvoltarea unitară a întregului județ”, a conchis Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat de 25 de ani rănit într-un grav accident rutier

astăzi, 21:23
265

Un accident rutier a avut loc, duminică seară, în apropierea localității Ripiceni. Un tânăr de 25 de ani a fost rănit, după ce s-a răsturnat cu mașina, anunță reprezentanții In...

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la liceu

astăzi, 18:55
48

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la școală, a anunțat, duminică, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc. Oficialul a precizat că bugetul alocat în...

Accident la o cursă auto din Suceava. Spectator din Botoșani, izbit de o mașină (video)

astăzi, 17:42
775

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Trușești, a fost lovit, duminică, de o mașină, la o cursă auto organizată pe un aerodrom din Vatra Dornei, județul Suceava.I...