Au început lucrările de asfaltare pe DJ 296B Podeni – Ungureni (fotogalerie)

Au început lucrările de asfaltare pe DJ 296B Podeni – Ungureni (fotogalerie)

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) a demarat lucrările de reparații, prin turnarea unui strat de covor asfaltic, pe drumul județean DJ 296B Podeni – Ungureni, informează Consiliul Județean (CJ), vineri, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în prealabil au fost executate și lucrări de refacere a fundației drumului, în lungime de circa 12 kilometri. Vicepreședintela CJ Dorin Birta și directorul DJDP Cătălin Gheorghian au efectuat o vizită pe acest sector de drum pentru a verifica ritmul și calitatea lucrărilor. Până la acest moment a fost turnat asfalt pe o porțiune de aproximativ 3 kilometri pe un sens și aproximativ 1 kilometru pe celălalt sens de mers.

„Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, lucru care mă mulțumește și îmi dă speranțe că în aproximativ 2 săptămâni, dacă vremea va permite, acestea se vor finaliza. DJ 296B Podeni – Ungureni este un drum cu trafic destul de intens, starea lui provocând neplăceri participanților la trafic, de aceea refacerea lui a reprezentat unul dintre punctele prioritare ale planului de reparații și întreținere a infrastructurii rutiere județene. Ne dorim ca toate lucrările pe care le executăm pe drumurile județene să presupună termene de execuție cât mai scurte, pentru ca disconfortul creat cetățenilor să fie cât mai redus”, a transmis Dorin Birta, potrivit comunicatului.

Lucrările sunt executate din bugetul propriu al Consiliului Județean și fac parte din planul anual de reparații și întreținere a drumurilor județene.

„Vrem să rezolvăm cât mai multe din problemele infrastructurii județene și asta facem. Depunem toate eforturile pentru a interveni cu lucrări pe cât mai multe sectoare de drum pentru că toți locuitorii județului au nevoie de drumuri bune”, a precizat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.      
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat de 25 de ani rănit într-un grav accident rutier

Duminică, 25 Septembrie 2022
301

Un accident rutier a avut loc, duminică seară, în apropierea localității Ripiceni. Un tânăr de 25 de ani a fost rănit, după ce s-a răsturnat cu mașina, anunță reprezentanții In...

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la liceu

Duminică, 25 Septembrie 2022
51

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la școală, a anunțat, duminică, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc. Oficialul a precizat că bugetul alocat în...

Accident la o cursă auto din Suceava. Spectator din Botoșani, izbit de o mașină (video)

Duminică, 25 Septembrie 2022
806

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Trușești, a fost lovit, duminică, de o mașină, la o cursă auto organizată pe un aerodrom din Vatra Dornei, județul Suceava.I...