Cinematograful Unirea va intra în proprietatea municipalității

Cinematograful Unirea va intra în proprietatea municipalității

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local, unul din punctele de pe ordinea de zi era achiziționarea de către municipalitate a Cinematografului Unirea. Lipsa semnăturii și aprobarea lichidatorului a făcut ca proiectul de hotărâre să fie retras și să fie repus pe tapet în ședința ordinară din această lună.

După nenumărate demersuri , se pare că Primăria municipiului va achiziționa Cinematograful Unirea. Primăria Botoșani va trebui să achite 400.000 lei, sumă care reprezintă datoriile acumulate în ultima perioadă de către cinematograf, reprezentanții municipalității, prin vocea primarului Cosmin Andrei vor dori să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea clădirii și transformarea ei într-un centru cultural.

“În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din această lună vom iniția un proiect de hotărâre de Consiliu pentru achiziția cinematografului Unirea. Încă nu s-a primit un acord al lichidatorului, având la această dată doar acordul celor de la RADEF, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Bugetul local va trebui să suporte datoriile acumulate până acum de cinematograful Unirea, în sumă de 400 de mii de lei. Edilul municipiului și-a exprimat dorința de a mai achiziționa și alte clădiri care au statut de monument istoric pentru a le pune în valoare, dar toate aceste demersuri vor fi aplicabile doar cu acordul aleșilor locali.

 

 

Spune-ne opinia ta