Cinci corpuri de clădire ale Colegiului Economic vor fi demolate

Cinci corpuri de clădire ale Colegiului Economic vor fi demolate

Infrastructura Colegiului Economic „Octav Onicescu”, din municipiul Botoșani, va fi modificată, prin demolarea a cinci corpuri aflate în incinta acestuia. Spațiul eliberat va deservi la extinderea clădirii destinate desfășurării orelor de curs. Demersul a primit avizul Consiliului Local, în ședința ordinară de joi.

Potrivit referatului înaintat municipalității de către conducerea unității de învățământ, este vorba despre corpul spălătoriei, beciul de alimente, canalul auto, magazii și atelier, însumând o suprafață la sol de peste 400 de metri pătrați. 

„Construcțiile pentru care solicităm acordul în vederea demolării sunt degradate, nu mai pot fi reabilitate, magaziile sunt construite din tablă, care a ruginit și s-a găurit; spălătoria nu mai este folosită, deoarece nu mai sunt normate posturi de spălătorese, nefiind necesare pentru numărul mic de elevi din internatul școlar, spațiul este degradat, acoperișul este de tip azbest – material care nu mai este folosit și nu se recomandă în prezența elevilor; beciul nu mai este folosit pentru depozitarea alimentelor deoarece nu mai întrunește normele igienico-sanitare actuale, iar canalul auto nu este folosit, deoarece unitatea școlară nu deține automobil funcțional.
Solicităm acordul de demolare, pentru ca ulterior în spațiile eliberate să se construiască spații instructiv educative – extindere corp A Liceu/sală sport. După acordul în vederea demolării vom parcurge etapele legale, respectiv obținerea certificatului de urbanism și a autorizației de demolare”
, se arată în nota de fundamentare a solicitării.

 

Spune-ne opinia ta