Centru înființat pentru copii cu probleme de vedere

Centru înființat pentru copii cu probleme de vedere

Copiii cu deficiențe de vedere au, începând de azi, un loc doar pentru ei, unde pot învăța cum să se descurce în viață și cum se pot integra în societate.

Jocuri de societate, la care vor fi invitați și copii fără probleme de vedere, deprinderi de viață, diverse jocuri tactile și auditive, personal specializat în domeniu, toate acestea sunt puse la dispoziția copiilor a căror lume este, din păcate, lipsită de imagine.

Prin donațiile diferitelor asociații și a oamenilor darnici, la Botoșani a putut fi înființată o ludotecă dedicată exclusiv copiilor cu diferite deficiențe de vedere, proiect inițiat și realizat de Laura Dănilă, vicepreședintele Asociației Nevăzătorilor din România - Filiala Botoșani.

În acest proiect s-a implicat și primarul Cosmin Andrei, acordând un spațiu de funcționare în "clădirea de sticlă" din Centrul Istoric.

Pe lângă programele de terapie stabilite pentru copii, și părinții acestora vor putea beneficia de consiliere psihologică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
10

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
51

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
82

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...