Centru înființat pentru copii cu probleme de vedere

Centru înființat pentru copii cu probleme de vedere

Copiii cu deficiențe de vedere au, începând de azi, un loc doar pentru ei, unde pot învăța cum să se descurce în viață și cum se pot integra în societate.

Jocuri de societate, la care vor fi invitați și copii fără probleme de vedere, deprinderi de viață, diverse jocuri tactile și auditive, personal specializat în domeniu, toate acestea sunt puse la dispoziția copiilor a căror lume este, din păcate, lipsită de imagine.

Prin donațiile diferitelor asociații și a oamenilor darnici, la Botoșani a putut fi înființată o ludotecă dedicată exclusiv copiilor cu diferite deficiențe de vedere, proiect inițiat și realizat de Laura Dănilă, vicepreședintele Asociației Nevăzătorilor din România - Filiala Botoșani.

În acest proiect s-a implicat și primarul Cosmin Andrei, acordând un spațiu de funcționare în "clădirea de sticlă" din Centrul Istoric.

Pe lângă programele de terapie stabilite pentru copii, și părinții acestora vor putea beneficia de consiliere psihologică.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concursul de jurnalism „Botoșani, Orașul Meu Drag” (B.O.M.D) și-a desemnat pentru a șaptea oară câștigătorii

Marţi, 28 Septembrie 2021
241

Emoție și mult suspans la festivitatea de premiere a concursului de jurnalism pentru copii și adolescenți „Botoșani, Orașul Meu Drag” (B.O.M.D.), aflat anul acesta la cea de-a VII-a ...

SHARE HERITAGE, finalizarea unui proiect transfrontalier de succes

Marţi, 28 Septembrie 2021
227

Asociația Grupul de Acțiune Locală “Valea Bașeului de Sus”, cu sediul în orașul Săveni, județul Botoșani, anunță finalizarea proiectului “Rediscover our cultural heritage through ...

Dezastru evitat de pompierii dorohoieni

Marţi, 28 Septembrie 2021
176

Un incendiu izbucnit la un depozit de furaje, a fost stins, luni seară, înainte să producă pagube materiale însemnate pentru două familii din satul Corjăuți, comuna Hilișeu – ...