Cel mai mare patinoar din Botoșani, transformat în centru pentru refugiați (video)

Cel mai mare patinoar din Botoșani, transformat în centru pentru refugiați (video)

Un număr de 50 de paturi au fost amenajate, miercuri, în incinta patinoarului din Parcul de Agrement „Cornișa”, pentru cetățenii care vor necesita cazare. Toate bunurile necesare au fost puse la dispoziție prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, fiind achiziționate din fondul de rezervă al statului.

„Cornișa AquaPark are și alte lucruri de oferit comunității în afară de distracție. În aceste vremuri tulburi, în care Ucraina este într-un război total cu Rusia, ne-am gândit să oferim o alternativă a folosirii incintei patinoarului ca și spațiu de cazare pentru viitorii refugiați care vor veni. Noi am pregătit o parte din această clădire, pentru a înnopta aici oamenii. Să sperăm că nu va fi cazul. Deocamdată, în primă fază, am pus 50 de paturi, urmând ca în zilele următoare, în funcție de solicitările care vor veni din partea serviciilor speciale de urgență, a voluntarilor, să ne extindem oferta până la 120 de paturi. Am primit din rezerva de stat, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, paturi metalice, saltele, pilote, pături, cearșafuri, perne, tot ce este civilizat și normal pentru a pune un om capul pe pernă într-o noapte când este în grijanie. Acesta este modul nostru de a ne manifesta solidaritatea față de cei aflați în mare ananghie și de a le întinde o mână de ajutor la greu”, a declarat Eugen Țurcanu, managerul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement.

Municipalitatea a amenajat un centru de cazare pentru cetățenii ucraineni și în Incubatorul de Afaceri de pe Calea Națională, unde, joi, erau găzduite zece persoane.

 



 

 

Spune-ne opinia ta