Ce spun reprezentanţii companiei Electroalfa despre stadiul lucrărilor la Parcul Cornişa!

Electroalfa dorește să facă cunoscut stadiul lucrărilor pentru contractul „Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani“ în vederea informării cetățenilor botoșăneni.

Ce spun reprezentanţii companiei Electroalfa despre stadiul lucrărilor la Parcul Cornişa!

Contractul de lucrări „Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Botoșani“ a fost atribuit în urma unei licitaţii publice, cu respectarea prevederilor legislaţiei române în domeniu, în luna februarie anul 2013. O serie de evenimente care nu au ținut de poziția Electroalfa în proiect au condus la prelungirea considerabilă a termenului de execuție a lucrărilor. Amintim aici problemele juridice în legătură cu situația cadastrală a amplasamentului, intervenirea unor condiționări impuse de Unitatea Militară din vecinătate, schimbarea mai multor soluții de proiectare, etc.

Toate aceste prelungiri ale termenului de finalizare al lucrărilor, rezultate din motive independente de executant, au generat cheltuieli suplimentare pentru Electroalfa legate de pază, utilități, echipa de proiect, asigurări și garanția de bună execuție, menținerea infrastructurii proiectului (chiria pentru baraci).

Pentru a nu afecta buna derulare a contractului, Electroalfa a semnat documentele de prelungire a termenului de execuție a lucrărilor și a solicitat de fiecare dată dreptul de a-i fi decontate aceste cheltuieli, existând numeroase documente în acest sens transmise către beneficiar. Sumele solicitate pentru decontare nu au în nici un caz natura de daune interese, ci este un drept al executantului prevăzut în mod expres în cuprinsul contractului. Însă, în lipsa unui cadru legislativ bine definit, care să prevadă reguli clare după care să fie făcută încadrarea legală și decontarea acestor cheltuieli suplimentare și având în vedere că părțile nu au putut clarifica aceste aspecte într-un cadru extraprocesual, considerăm că apelarea la concursul instanței de judecată este un demers firesc în contextul analizat.

Încă din vara anului 2016, Electroalfa a finalizat următoarele lucrări: terenuri de sport și vestiare, locuri de joacă pentru copii și pista de skating, amfiteatru exterior, utilități (energie energie, alimentare cu apă, energie termică, rețea internă pluvială și canalizare), drumuri, alei și parcări, spații verzi, clădire piscină interioară, inclusiv spațiile de relaxare, SPA, sala fitness. În anul 2017 au continuat lucrările la plaja și bazinele exterioare, heleșteu și râu rafting.

Precizăm că lucrările în zona piscinei exterioare sunt gestionate în prezent de către alt constructor și sunt suspendate până la finalizarea unei licitații aflate în curs. În urma acestei licitații un nou constructor va intra pe șantier pentru alte lucrări în zona respectivă.

În prezent, Electroalfa lucrează la finalizarea zonei de heleșteu, stadiul lucrărilor per total contract fiind de 97%. Electroalfa a făcut toate demersurile legale necesare astfel încât beneficiarul să organizeze procedura de recepție pe obiectivele finalizate în vederea preluării și pregătirii de inaugurare.

Comunicat de presă Electroalfa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
37

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
95

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
97

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...