Bugetul Consiliului Județean Botoșani a fost rectificat, vizate sunt și mai multe proiecte! (video)

Pe masa consilierilor județeni a ajuns un proiect pentru rectificarea bugetului Consiliului Județean și efectuarea de modificări în Programul obiectivelor de investiții aprobat pentru anul 2024.

Bugetul propriu al Consiliului Județean a fost rectificat cu suma de 15.000,00 de lei atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli aferente anului 2024.

De asemenea, modificări au fost aduse și la patru proiecte importante.

Unul dintre acestea face referire la transportul elevilor din județul Botoșani. Astfel, Direcția de Investiții și Achiziții Publice din cadrul Consiliului Județean Botoșani solicită includerea în programul obiectivelor de investiții a obiectivului „Furnizarea de microbuze hibrid plug-in pentru elevi”, care face parte din Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră.

Muzeul Județean Botoșani solicită modificarea denumirii unui obiectiv cuprins în Programul obiectivelor de investiții aprobate pentru anul 2024. Instituția de cultură cere să se modifice din „Reabilitatea Muzeului George Enescu Dorohoi – reactualizare proiect faza DALI” în „Reabilitarea Muzeului memorial George Enescu Dorohoi – realizare notă conceptuală și temă de proiectare”, motivând faptul că vor să acceseze o finanțare prin Institutul Național al Patrimoniului prin subprogramul „Case memoriale – Proiectare (TMI 2024)

Și Direcția de Servicii Publice din cadrul Consiliului Județean Botoșani solicită includerea în programul obiectivelor de investiții pe anul 2024 a lucrării „Servicii de elaborare Studiu autorizat și asistență tehnică pentru actualizarea Planului de menținere a calității aerului în județul Botoșani pentru 2023 – 2027”.

De asemenea, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) Botoșani a solicitat modernizarea DJ 294C, Borolea – Hănești, cu o valoare de 2.000,00 lei și, totodată diminuarea cu aceeași sumă de la obiectivul de investiții „Modernizare DJ 291D, Oroftiana și Baranca – Bajura”.

Proiectul de hotărâre cu articolele prevăzute, supus votului consilierilor, a trecut cu unanimitate de voturi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

(Și) aleșii de la județ și-au luat vacanță: 10 absenți în prima ședință de după alegeri la Botoșani! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
644

Consilierii județeni s-au întrunit în ședință ordinară în cursul zilei de joi, 27 iunie, aceasta fiind prima ședință susținută de Consiliul Județean Botoșani după aleger...

Un polițist din Botoșani se pensionează, cine îi ia locul în ATOP! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
1218

Joi la amiază, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, consilierii județeni s-au întrunit în ședința ordinară aferentă lunii iunie. Printre proiectele aflate pe ord...

Absențe motivate și liniște în plenul CL, a fost votat președintele pentru următoarele ședințe la Botoșani! (Foto, Video)

Miercuri, 26 Iunie 2024
1095

Miercuri, 26 iunie, a avut loc prima ședință de Consiliu Local organizată de Primăria municipiului Botoșani după alegerile din 9 iunie. Absențe motivate, liniște și pace în plen ...