Bugetarii nu pot primi mai mult de 80 la sută din salariul șefului, sunt vizați directorii de școli și șefii de spitale

PNL și PSD au discutat în coaliția de guvernare despre introducerea unui plafon de 80% din leafa șefului în salarizarea angajaților din instituțiile publice.

În prezent există directori de școli cu ”salarii mai mari decât primarul”.

„Nu vor mai fi angajați cu salarii mai mari decât salariul șefului”, au transmis liderii coaliâiei de guvernare.

„Avem directori de școli cu salarii mai mari decât primarii, avem șefi de spitale cu salarii mai mari decât șefii de CJ-uri”, au mai declarat surse din coaliție, potrivit știripesurse.ro.

O variantă discutată de PNL și PSD este ca angajații din instituțiile de stat să poată încasa un salariu de maximum 80% din salariul șefului.

O altă măsură luată în calcul de Guvern este eliminarea tichetelor de vacanță și a indemnizației de hrană pentru bugetarii care încasează lunar peste 10.000 de lei brut, excepție fiind cei din sistemul de apărare și ordine publică.

Un alt principiu pe care PNL și PSD vor să-l introducă în sistemul angajaților la stat este ca sporurile să nu poată să depășească salariul de bază.

Măsurile discutate fac parte dintr-un plan amplu al Guvernului de a realiza economii la bugetul de stat, în paralel cu creșterea încasărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...

Biserica nouă de la Mănăstirea Popăuţi va fi în sărbătoare! Ridicată în șase luni, pictată în șapte ani!

astăzi, 10:39

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, marți, 1 octombrie 2024, Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi î...

Alertă de vreme rea: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...