Bazinul de la Recuperare zace nefolosit, din cauza costurilor la utilități. „Mi se pare de-a dreptul nesimțit” (video)

Bazinul de la Recuperare zace nefolosit, din cauza costurilor la utilități. „Mi se pare de-a dreptul nesimțit” (video)

Bazinul din incinta Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din Botoșani nu poate fi dat în folosință, din cauza costurilor ridicate la utilități și a lipsei de personal, a semnalat consilierul local Eugen Țurcanu, în ședința de joi a plenului.

El a subliniat că autorizația sanitară emisă pentru clasificarea unității spitalicești impunea ca bazinul să fie funcțional.

„Am solicitat un răspuns managerului spitalului și mi s-a răspuns că sunt scumpe utilitățile și nu are personal. Un angajat a plecat în fără plată și unul în creșterea copilului. Utilitățile sunt scumpe la toți iar când s-au autorizat ca spital și au primit clasificare - apropo de Casa de Asigurări de Sănătate și Direcția de Sănătate Publică, poate aud - au oferit autorizare și în baza acelui bazin, obligatoriu la clasificare. Răspunsul că sunt scumpe utilitățile mi se pare de-a dreptul nesimțit. Ne adaptăm politica de sănătate în funcție de necesitățile pacienților nu că nu avem cu ce plăti utilitățile. Este culmea să avem această facilitate la Spitalul de recuperare și bazinul să stea închis”, a afirmat Eugen Țurcanu.

Consilierul local a solicitat conducerii spitalului să identifice soluții pentru ca bazinul să devină accesibil pentru pacienți.

 

 

Spune-ne opinia ta