Se lucrează pe drumul care va scurta cu 10 kilometri o rută din nordul județului

Constructorul a realizat lărgirile pe întreaga lungime a drumului, a finalizat balastarea pe primii 4 kilometri și a lucrat la poduri și podețe.

Se lucrează pe drumul care va scurta cu 10 kilometri o rută din nordul județului

Lucrările de modernizare a Drumului Județean Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca avansează într-un ritm ridicat.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, Cătălin Gheorghian, au efectuat o vizită în șantierul de pe DJ293A pentru a inspecta stadiul lucrărilor.

„Modernizarea drumurilor de piatră din județ a fost unul dintre angajamentele pe care le-am luat, iar ceea ce am promis se materializează astăzi. Acest drum va asigura confortul locuitorilor din zonă, va scurta distanța dintre Coțușca și Darabani cu aproximativ 10 kilometri și va aduce noi oportunități de dezvoltare”, a declarat Doina Federovici.

Stadiul fizic al lucrărilor a depășit pragul de 15%, iar potrivit constructorului și dirigintelui de șantier, în această săptămână se va începe așternerea stratului de 15 centimetri de piatră spartă pe primii patru kilometri, în paralel cu continuarea balastării pe sectorul Viișoara Mică – Viișoara.

Potrivit devizului general actualizat după încheierea contractului de achiziție a lucrărilor de execuție, valoarea proiectului de modernizare a DJ293A este de aproximativ 20 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare care revine Consiliului Județean este de aproximativ 200 de mii de lei, diferința fiind asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. În cadrul acestui program, Consiliul Județean va mai moderniza alte patru sectoare de drum județean:

-DJ 294A, Avrămeni - Panaitoaia - D. Cantemir - DN 24C (7,8 kilometri)

-DJ 294B, Ștefănești - Murguța - Dobârceni (10,6 kilometri)

-DJ 291K, Lozna (DJ291B) - Călinești - DN 29C - Talpa (7,22 kilometri)

-DJ 291D, Oroftiana; Baranca - Bajura (10 kilometri) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
53

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
68

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
70

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...