Bazin didactic de înot, inaugurat de autorități la Dorohoi (foto)

Bazin didactic de înot, inaugurat de autorități la Dorohoi (foto)

La Dorohoi a fost dublu motiv de sărbătoare. Pe lângă faptul că toată lumea l-a sărbătorit pe Sfântul Nicolae, iar copiii s-au bucurat de daruri din partea Moșului, în cel de-al doilea municipiu al județului a fost inaugurat, luni, 6 decembrie, primul bazin didactic de înot, din județul Botoșani.  

Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), având o valoare de 6,65 de milioane de lei. Utilitățile au fost asigurate de către Primăria Municipiului Dorohoi, care, nu doar că a contribuit în acest sens, dar a și angajat un salvamar.

Potrivit autorităților locale, bazinul didactic are 50 de metri lungime și va permite organizarea de cursuri gratuite pentru elevi în baza protocoalelor încheiate de către unitățile școlare.

De asemenea, va putea fi folosit și ca bază de recuperare medicală, competițională și de pregătire sportivă. În plus, va putea găzdui chiar și competiții de profil.

Înotul este un sport care poate deschide calea spre practicarea în masă a acestui sport ce conduce la o dezvoltare sănătoasă și armonioasă a copiilor.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Anunț SJA Botoșani: „Vă rugăm să aveți răbdare cu selecția dosarelor”

Vineri, 21 Ianuarie 2022
557

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) din Botoșani a publicat un anunț, în urmă cu câteva zile, conform căruia studenții sau absolvenții școlilor postliceale de asis...

Peste 400 de cetățeni s-au infectat cu Covid-19 la Botoșani

Vineri, 21 Ianuarie 2022
714

455 persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Din totalul persoanelor i...

Ziua Micii Uniri, sărbătorită în avans la Muzeul Județean de Istorie (FOTO&VIDEO)

Vineri, 21 Ianuarie 2022
193

Vineri, 21 ianuarie, Mica Unire de pe 24 ianuarie a fost sărbătorită la Muzeul Județean de Istorie din Botoșani, în avans, cu simpozionul „24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelo...