Bani puțini pentru drumurile județene. Doina Federovici: Guvernul Câțu ne-a condamnat pur și simplu la subdezvoltare

Bani puțini pentru drumurile județene. Doina Federovici: Guvernul Câțu ne-a condamnat pur și simplu la subdezvoltare

În prezența a zeci de primari, în Sala Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, reprezentanții Consiliului Județean, în frunte cu președintele Doina Federovici secondată de cei doi vicepreședinți, Dorin Birta și Bogdan Dăscălescu, au organizat o dezbatere publică pe marginea bugetului alocat în acest an pentru drumurile județene și comunale.

În acest an, Guvernul Câțu ne-a condamnat pur și simplu la subdezvoltare tăind drastic finanțările pentru drumurile județene și comunale. Ca element de comparație, în 2019, Guvernul a pus la dispoziția județului Botoșani unul dintre cele mai mari bugete din țară, adică 20,8 de lei. Anul trecut, Guvernul Orban a tăiat peste 2 milioane de lei din sumele alocate, sumele alocate fiind de 18,7 milioane de lei, a declarat președintele Doina Federovici.

După reabilitarea proastă a drumului Prăjeni – Plugari și după ce Consiliul Județean a rămas dator vândut către societatea Bitunova cu suma de 11 milioane de lei, în sfârșit s-a semnat contractul de lucrări pentru sectorul rămas de piatră. Este vorba de 2,77 kilometri și după ce constructorul va depune garanția de bună execuție, în cel mai scurt timp, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri va preda amplasamentul și va da ordinul de începere a lucrărilor.

În ciuda fondurilor puține pe care le-am primit în acest an de la guvern pentru drumurile județene, ne vom apleca și în acest an asupra structurii rutiere. Vom pune deoparte banii pentru deszăpezire și vom interveni pentru repararea celor mai afectate sectoare de drum, care nu sunt prinse în programele de modernizare, a mai spus Federovici.

DJ 208 C Mășcăteni – Vorona(5,3 km), DJ 292 Vorniceni – Săveni(15,75 km), DJ 298 Dumeni – Dragalina(5,25 km) și DJ 208 D Bucecea – limită de județ Suceava(1,9 km) sunt drumurile pe care se vor interveni, în total fiind vorba de aproape 30 de kilometri.

Chiar dacă s-a anunțat a fi o dezbatere, primarii prezenți nu au făcut altceva decât să ia act de prezentarea președintelui Consiliului Județean, neavând niciun comentariu.

 

 

Spune-ne opinia ta