Bani alocați de Guvern pentru cultura botoșăneană

Bani alocați de Guvern pentru cultura botoșăneană

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, alocarea sumei de 4,41 milioane de lei pentru trei instituții de cultură din municipiul Botoșani.

Banii sunt repartizați de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), din încasările cotei de 2% din impozitul pe venit pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea unităților administrativ-teritoriale solicitante.

Astfel, Teatrul „Mihai Eminescu” va primi 1.947.950 de lei, pentru Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” este alocată suma de 752.010 de lei, iar Filarmonica „George Enescu” va beneficia de suma de 1.718.930 de lei.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației vine din nou în sprijinul unităților administrativ-teritoriale care nu au capacitatea financiară pentru a susține toate cheltuielile legate de asigurarea funcționalității și a investițiilor din cadrul acestor instituții culturale, dar pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale reprezintă un beneficiu pe termen lung”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Potrivit oficialului, fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către MDLPA, până la data de 10 decembrie 2021.

132.407.000,18 de lei au fost repartizați către 61 teatre, opere și filarmonici din 30 de județe.

 

Spune-ne opinia ta