Au fost recepționate lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare din Flămânzi

Au fost recepționate lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare din Flămânzi

În data de 13 decembrie 2021, a avut loc semnarea Procesului Verbal la Recepţia Finală a Contractului de Lucrări: „Extinderea rețelelor de apă și canalizare in ZAA/Aglomerarea Flămânzi”.

Contractul de Lucrări a constituit o componentă însemnată din cadrul Proiectului Major "Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare-epurarea apelor uzate în judeţul Botoşani” - Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial  Mediu, continuat prin Proiectul Major: „Fazarea proiectului extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare – epurarea apelor uzate in judeţul Botoşani” - Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, implementate de către Societatea Comerciala NOVA APASERV SA Botoşani, ca urmare a semnării Contractului de Finanţare din data de 23 august 2011, respectiv 15 decembrie 2016.

Bugetul total alocat pentru realizarea noului Proiectului Major a fost de 303.502.226 lei, din care, conform schemei de finanţare, 230.519.950 lei au reprezentat finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, echivalent cu 90,94 % din valoarea totală eligibilă aprobată. Derularea Proiectului Major a asigurat continuarea şi finalizarea Contractelor de Lucrări demarate prin programul de finanțare accesat anterior, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial “Mediu”.

Prin executarea lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă cu 32, 889 Km în orașul Flămânzi şi cu 30,116 Km în comuna Frumușica, a lucrărilor de extindere a rețelelor de canalizare cu 35,764 km in orașul Flămânzi şi cu 23,581 Km in comuna Frumușica şi prin construirea a 13 Stații de Pompare Apă Potabilă (una în orașul Flămânzi şi 12 în comuna Frumușica) şi a 11 Stații de Pompare Apa Uzata (7 în orașul Flămânzi şi 4 în comuna Frumușica), aceasta componentă va contribui la realizarea unui sistem eficient de alimentare cu apă şi canalizare,la nivelul Operatorului Regional.

Alături de celelalte componente fundamentale ale Proiectului Major şi anume:

-Extinderea şi reabilitarea Staţiei de Tratare a Apei Potabile Ştefăneşti;

-Extinderea rețelelor de apă și canalizare în ZAA/Aglomerarea Botoșani;

-Îmbunătăţirea Staţiilor de Tratare a Apei Potabile Cătămărăşti şi Bucecea;

-Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în aglomerarea Dorohoi;

-Extinderea reţelelor de canalizare în aglomerarea Vorona;

-Construcţia staţiilor de Epurare a Apelor Uzate Flămânzi şi Vorona;

-Reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate Dorohoi;

-Construirea conductei de aducţiune de la Staţiei de Tratare a Apei Potabile Ștefănești la Săveni și devierea conductelor de aducţiune în zona alunecărilor de teren Leorda;

-Asistenţă Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor;

-Asistenţă Tehnica pentru Proiectare şi Managementul Proiectului.

Aceasta componentă a contribuit la îndeplinirea prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană, prin asigurarea, pe scară extinsă, a serviciilor de alimentare cu apa si canalizare, cu îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor din aria de deservire a Societăţii Comerciale NOVA APASERV SA Botoşani.

Contractul de Lucrări, prin finalizarea sa reuşită, îşi aduce contribuţia şi la atingerea unuia dintre obiectivele specifice ale Programului Operaţional Infrastructura Mare, acela de garantare a protecţiei şi îmbunătăţirii calităţii mediului şi a standardelor de viaţă în România.  

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
7

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
11

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
25

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...