Avocatul poporului primește în audiență botoșănenii la sediul Instituției Prefectului

Avocatul poporului primește în audiență botoșănenii la sediul Instituției Prefectului

În cursul zilei de marți, începând cu ora 10:00, reprezentanții instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial din Suceava, vor acorda audiențe și vor primi petiții ale cetățenilor județului Botoșani.

Potrivit unei comunicări efectuate de către reprezentanții Instituției Prefectului județului Botoșani, audiențele vor fi acordate la sediul Palatului Administrativ.

Acordarea audiențelor este gratuită, iar petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Pentru primirea în audiență nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audiență.

Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă.

„Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului trebuie să cuprindă informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu), drepturile și libertățile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administrației publice de a soluționa cererea, mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanței judecătorești sau dacă a format obiectul unei judecăți, precizarea autorităților publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la petiție se anexează actele doveditoare (în copie)”, se mai arată în comunicat.

Nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pacient de 62 de ani, răpus de Covid-19

astăzi, 11:53
226

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani informează că, în ultimele 24 de ore, a fost înregistrat un deces pus pe seama infectării cu virusul SARS-COV-2....

Doar 18 persoane au fost confirmate pozitiv pentru Covid-19, în ultimele 24 de ore (document)

astăzi, 11:46
113

18 persoane s-au infectat cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani.Din totalul persoanelor confirmate pozi...

Tânăr de 20 de ani, plasat sub control judiciar, după ce și-a lovit consăteanul cu un obiect ascuțit

astăzi, 11:19
47

Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a dispus, miercuri, măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, pe numele unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, d...