Avocatul poporului primește în audiență botoșănenii la sediul Instituției Prefectului

Avocatul poporului primește în audiență botoșănenii la sediul Instituției Prefectului

În cursul zilei de marți, începând cu ora 10:00, reprezentanții instituției Avocatul Poporului – Biroul Teritorial din Suceava, vor acorda audiențe și vor primi petiții ale cetățenilor județului Botoșani.

Potrivit unei comunicări efectuate de către reprezentanții Instituției Prefectului județului Botoșani, audiențele vor fi acordate la sediul Palatului Administrativ.

Acordarea audiențelor este gratuită, iar petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Pentru primirea în audiență nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audiență.

Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă.

„Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului trebuie să cuprindă informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu), drepturile și libertățile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administrației publice de a soluționa cererea, mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanței judecătorești sau dacă a format obiectul unei judecăți, precizarea autorităților publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la petiție se anexează actele doveditoare (în copie)”, se mai arată în comunicat.

Nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
950

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
634

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
389

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...