Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii ajung la Botoșani. Dezbatere pentru acordul de mediu la Tudora

Autostrada Moldovei și Autostrada Unirii ajung la Botoșani. Dezbatere pentru acordul de mediu la Tudora

Miercuri, la Tudora, a avut loc dezbaterea publică pentru emiterea Acordului de mediu pentru tronsonul de autostradă Pașcani – Suceava, care asigură conectivitatea județului cu Autostrada "Moldovei" (A7) și Autostrada "Unirii" (A8).

În timpul dezbaterilor nu s-au ridicat probleme de mediu care să nu fi fost deja prevăzute și luate în calcul de echipa de proiectare și care să pună probleme în implementarea proiectului.

Pe 27 august 2021, Consiliul Județean Botoșani emitea certificatul de urbanism pentru acest sector ce traversează județul Botoșani.

„Atunci, mulți s-au arătat neîncrezători, au fost chiar ironici, dar uitați că, astăzi suntem foarte aproape de finalizarea Studiului de Fezabilitate. Și nu ne oprim aici! Suntem în plină licitație pentru realizarea documentației tehnice pentru drumul de mare viteză care va uni Suceava de Botoșani. Mai mult, împreună cu partenerii noștri de la Primăria Botoșani, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava am făcut demersuri pentru a prelua, împreună, și execuția drumului de mare viteză, pentru care continuăm demersurile să-l realizăm în regim de autostradă", a spus Doina Federovici.

Drumul de mare viteză Botoșani - Suceava va face conexiunea între Centura municipiului Botoșani și A7, care este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
14

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
229

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
521

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...