Autoritățile evaluează distrugerile produse de furtuni pentru acordarea unor despăgubiri (video)

Autoritățile evaluează distrugerile produse de furtuni pentru acordarea unor despăgubiri (video)

Autoritățile din județul Botoșani evaluează daunele cauzate în teritoriu de furtunile din ultimele zile, în vederea solicitării unor despăgubiri acordate de Guvern. 36 de localități au fost sever afectate de fenomene meteorologice extreme, potrivit unui bilanț preliminar prezentat, marți, de către șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), colonelul Decebal Murariu.

Potrivit sursei citate, în perioada 28 iulie – 2 august a.c., 24 de unități administrativ teritoriale (UAT) s-au aflat sub incidența a patru coduri portocalii și șase coduri roșii de averse, vijelii și grindină. În anumite zone, s-au înregistrat și peste 90 de litri de apă cumulați pe metrul pătrat. În urma furtunii de luni, trei imobile din localitatea Bozieni, orașul Săveni, au fost parțial distruse.

„În această perioadă, s-au înregistrat 80 de apeluri prin numărul unic de urgență 112”, a precizat coordonatorul IJSU.

„Așteptăm rapoartele operative de la UAT-uri și vom trimite comisiile pentru constatarea pagubelor, inclusiv pentru culturile care au fost afectate. Sperăm ca astăzi să finalizăm să putem aproba raportul și eventual mâine cel târziu să trimitem proiectul de hotărâre de guvern. Sperăm să nu mai apară astfel de fenomene, cel puțin în perioada următoare”, a spus prefectul județului, Dan Nechifor.

Acesta a adăugat că echipele operative încă evaluează pagubele produse în municipiul Botoșani, orașul Bucecea, comunele Blândești, Durnești, Nicșeni, Răchiți, Stăuceni și Vlădeni.

 

 

Spune-ne opinia ta