Au fost operaționalizate noi modalități de plată a taxelor și impozitelor locale (video)

Au fost operaționalizate noi modalități de plată a taxelor și impozitelor locale (video)

Locuitorii municipiului Botoșani au la dispoziție, începând de marți, două noi instrumente digitale de plată a taxelor, impozitelor și amenzilor, a anunțat primarul orașului, Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, este vorba despre aplicațiile Avansis Mobile și Avansis Online, care mediază interacțiunea dintre cetățeni și Direcția de Taxe și Impozite Locale (DITL).

„Am făcut pași importanți în ceea ce privește digitalizarea serviciilor Primăriei și debirocratizarea procedurilor pe care le avem cu cetățenii. Avem două instrumente prin care, de acasă, botoșănenii pot vizualiza care sunt obligațiile de plată, pot solicita eliberarea documentelor în mod online și efectuarea plăților”, a spus Andrei.

Oficialul a adăugat că Avansis Online permite inclusiv transmiterea și solicitarea documentelor emise de DITL, precum certificatul fiscal, certificatele de înregistrare a bunurilor și modificările acestora.

„Aceste două aplicații vin în completarea instrumentului pe care îl aveam disponibil și până acum, este vorba despre platforma Ghișeul.ro, funcțională în acest moment. Ne dorim ca aceste servicii să conducă la un confort mai mare pentru botoșăneni, așa cum ne-am asumat încă de la începutul mandatului. Beneficiem de o finanțare europeană pentru implementarea acestor două instrumente. Botoșănenii nu mai sunt efectiv nevoiți să stea la cozi interminabile, facem pași importanți spre digitalizare și comunicare online”, a afirmat primarul municipiului Botoșani.

Conturile se creează pe baza unui formular și a transmiterii unui selfie în care să fie vizibile fața utilizatorului și cartea de identitate a acestuia, alăturate, iar validarea este efectuată de angajații DITL.

„Tendința este spre digitalizarea acestor servicii și mai puțin spre angajarea de personal. Cred că firesc și normal este să migrăm către modalitățile pe care românii, botoșănenii le-au folosit și cu alte ocazii, pentru plata abonamentelor la telefonie mobilă, plata ratelor. Așa cum migrează cei din mediul privat, o facem și noi astăzi, prin oferirea instrumentelor de actualitate, disponibile pentru toți cei care sunt acomodați cu tehnologia și doresc să facă acest lucru. Din punctul meu de vedere, oferim un confort suplimentar”, a precizat Cosmin Andrei.

Sediul DITL se va redeschide publicului miercuri, în prezent lucrându-se la închiderea anului fiscal.

Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina Primăriei.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta