Au fost finalizate lucrările de modernizare la DN 28B Botoșani – Târgu Frumos! (video)

Segmentul de drum are 70 de kilometri și leagă județele Iași și Botoșani.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri din Iași a recepționat lucrările aferente proiectului de modernizare a DN 28B Târgu Frumos – Botoșani.

Demersul vine după finalizarea lucrărilor la punctele de calamități (alunecări de teren) constatate la limita județelor Iași și Botoșani și din zona Zăicești – Mănăstirea Zosin (jud. Botoșani).

Recepția a fost semnată condiționat de completarea/remedierea unor lucrări de siguranța circulației și de relocare a unor rețele de utilități de pe traseu, care nu împiedică însă desfășurarea în bune condiții a traficului.

Cu această ocazie, DRDP Iași redă traficului un drum complet modernizat în lungime de peste 70 km, care leagă județele Iași și Botoșani, cu platforma drumului lărgită la 9 m, poduri și podețe modernizate, alături de girații și intersecții la nivel complet reconfigurate și amenajate conform standardelor.

Modernizare DN 28B, date tehnice:

-lungime totală traseu modernizat: 71,512 km

-platformă drum - 9,00 m (două benzi a 3,50 m, două acostamente a 1,00 m)

-poduri noi -  1 buc.

-poduri reabilitate - 8 buc.

-podețe - 104 buc. (61 podețe noi, 43 reabilitate)

-intersecții la nivel - 36 buc.

-intersecția cu DN 28 de la km 0+000 (Tg. Frumos, jud. Iași) a fost sistematizată în soluție de sens giratoriu cu câte două benzi,  rezultând o lățime a căii inelare de 11,00 m și o rază a insulei centrale de 10,00 m). 

Este al doilea drum național complet modernizat redat botoșănenilor în decurs de un an, după DN 29D, Botoșani – Ștefănești, lucrări prin care DRDP Iași va oferi celor care tranzitează județele Iași și Botoșani legături rutiere viabile.

Cu această ocazie, DRDP Iași mulțumește riveranilor și conducătorilor auto pentru înțelegerea manifestată pe parcursul lucrărilor, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite pe întregul traseu redat traficului, astfel încât să se bucure de o durată de utilizare a acestui obiectiv cât mai îndelungată, în condiții de siguranță și confort. Vă dorim drumuri bune!”, precizează reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) din Iași.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 448.487.038,14 lei (TVA inclus), durata contractului fiind de 29 de luni, dintre care 5 luni de proiectare.

Garanția lucrărilor este de 96 de luni.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...