Ar putea fi introdusă interdicția de a avea tatuaje vizibile, la angajarea în Poliție!

Ar putea fi introdusă interdicția de a avea tatuaje vizibile, la angajarea în Poliție!
Persoanele cu semne particulare distincte sau cu tatuaje vizibile ar putea să nu mai aibă posibilitatea de a participa la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de polițist, potrivit unui proiect de act normativ pus de curând în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
 
Proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, pus recent în dezbatere de către MAI, prevede o serie de modificări aduse statutului și activității polițiștilor. Pentru a se aplica, propunerea legislativă are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial.
 
Conform Avocatnet.ro, proiectul de act normativ propune, pe lângă o serie de alte modificări legate de statutul polițiștilor, o modificare privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce doresc o carieră în poliție. Astfel, cei interesați să devină polițiști vor trebui să îndeplinească două noi condiții, pe lângă cele actuale. În prezent, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei ce doresc să se angajeze în poliție sunt următoarele: să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic, să nu aibă antecedente penale și să aibă un comportament corespunzător profesiei de polițist.
 
Mai exact, pe lângă condițiile din prezent, candidații la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de polițiști vor trebui să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară. Respectarea condiției de a nu avea semne particulare sau tatuaje vizibile se va constata cu ocazia vizitei medicale.
 
Suplimentar, cei ce doresc să ocupe o funcție în poliție trebuie să se asigure că prin încadrarea directă sau reîncadrare nu dobândesc grade profesionale mai mici decât gradele militare echivalente deținute în rezervă.
 
Potrivit propunerii legislative, recrutarea și selecționarea “candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ proprii se realizează potrivit normelor stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne”. Spre sfârșitul anului trecut a intrat în vigoare Ordinul MAI nr. 144/2017, care stabilește criteriile pentru evaluarea aptitudinilor fizice ale candidaților la admiterea în instituțiile de învățământ ale MAI și care elimina criteriul de înălțime minimă și interdicția de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentație.
 
În aceste condiții, după intrarea în vigoare a propunerii legislative, criteriile pentru admiterea în școlile MAI și cele pentru angajarea în poliție vor fi diferite. Concret, pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale MAI nu se va aplica interdicția de a avea tatuaje, în schimb, pentru angajarea în poliție, această interdicția se va aplica.
 
Atenţie! Proiectul de mai sus NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să treacă de Guvern și să fie publicat în Monitorul Oficial, atenționează sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...