Anunț Nova Apaserv: Apă doar trei ore pe zi în Flămânzi; program stabilit și pentru alte localități

Locutorii din orașul Flămânzi și comunele Cristești, Bălușeni, Draxini și Copălău vor primi apă din rețeaua publică de alimentare după un program stabilit de operator, se arată într-o informare remisă miercuri de compania Nova Apaserv.

Potrivit sursei citate, în Flămânzi, furnizarea se va face de luni până vineri și duminică în intervalul orar 6:00 – 9:00, iar sâmbătă în intervalul 17:00 – 21:00, adică doar câte trei ore pe zi. În comunele menționate, apa va fi asigurată în funcție de debit, între orele 9:00 și 16:00.

„Având în vedere lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultima perioadă care au dus la creșterea consumului de apă, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani este în imposibilitatea de a asigura, pe rețelele de distribuție din sistem, un volum de apă suplimentar care să acopere necesarul din această perioadă.

De asemenea, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu apă în condiții optime, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani a transmis prin mass-media un comunicat către toți utilizatorii de pe întreaga arie de operare a societății, respectiv cei alimentați din sursele de apă Prut și Siret cu privire la folosirea apei numai pentru consum menajer și nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece din motive tehnice societatea nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării rețelei de apă.

În prezent sunt localități importante cu aglomerări mari de populație, aflate la capetele de coloane ale aducțiunilor principale care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract”, motivează compania Nova Apaserv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Lipsa apei scoate oamenii în stradă; protest în fața Primăriei din Trușești (video)

Vineri, 24 Iunie 2022
737

Zeci de locuitori ai comunei Trușești au protestat în fața Primăriei din cauza problemelor de alimentare cu apă. De câteva luni, oamenii beneficiază de serviciu numai două-trei zile...

Bărbat acuzat că a încercat să violeze două femei de 92 și 77 de ani

Vineri, 24 Iunie 2022
385

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Suharău, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, fiind acuzat de două tentative la viol și furt calificat, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ). ...

Șoferi amendați și autovehicule blocate de polițiștii locali

Vineri, 24 Iunie 2022
405

Zece autovehicule de transport pentru persoane și marfă au fost blocate, iar conducătorii auto au fost amendați, în timpul unei acțiuni de verificare a polițiștilor locali, desfășurată...