Angajații DSPSA, intimidați și amenințați de "cetățeni cu BMW" puși să facă muncă în folosul comunității

Munca cu cei care au ajuns să presteze diferite activități în folosul comunității, după ce au încălcat legea și au primit o astfel de pedeapsă, se dovedește a fi o piatră grea de încercare pentru angajații Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA).

Angajații DSPSA, intimidați și amenințați de "cetățeni cu BMW" puși să facă muncă în folosul comunității

Directorul DSPSA, Eugen Țurcanu, a fost cel care a dezvăluit acest lucru, după ce pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local de joi a fost un proiect de hotărâre privind stabilirea domeniilor serviciilor publice și a locurilor în care aceste persoane vor presta muncă în folosul comunității în muncipiul Botoșani.

Viceprimarul Cosmin Andrei a propus ca aceste persoane să lucreze și la platformele de colectare a deșeurilor din cartiere.

"Să presteze muncă în folosul comunității la platformele de precolectare a deșeurilor, dar acest lucru să fie făcut la solicitarea președinților de asociații, dacă au nevoie, prin Direcția Edilitare, iar confirmarea efectuării orelor de muncă să fie prin Poliția Locală. Aceasta este propunerea mea și să nu fie această prestație doar la DPSA pe stadion, pentru că nu prea îi vedem și cred că ar fi foarte utili în această perioadă la platformele de precolectare pentru a-i ajuta pe președinții de asociații pentru menținerea curățeniei la aceste platforme", a propus viceprimarul Cosmin Andrei.

A intervenit directorul DSPSA, care a spus că angajații direcției sunt de multe ori amenințați de aceste persoane certate cu legea, care au o atitudine sfidătoare.

"De vreo 3-4 ani la DSPSA vin aceste persoane. La început erau cu amenzi transformate în ore de muncă în folosul comunității, acum vin direct. Majoritatea sunt persoane care nu sunt conștiente că au primit de la viață o șansă să nu facă închisoare. Vin cu tot felul de tertipuri și interpuși să nu facă, să trimită pe altcineva în locul lor, să încerce să intimideze. I-au amenințat pe salariații noștri și aceștia refuză să lucreze cu ei. Astă iarnă au fost doi cetățeni din Clanul Cordunenilor, au venit cu un BMW seria 7 la prestări servicii, ajungeau să escorteze cu BMW-ul camioneta noastră. Coborau din BMW și spunea că "dacă vrei să te îngrop și pe tine acum", ai noștri nu vor să lucreze cu ei. Am fost la Serviciul Probațiuni în primăvară să avem suport din partea poliției, să îi verifice și să îi mai întrebe de sănătate. Ni s-a spus să lucrăm cu ei să îi convingem, ce să mai covingem?", a spus Eugen Țurcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta