Angajații AJOFM Botoșani acuză Guvernul de indolență: ”Promisiunile s-au dovedit a fi doar cuvinte goale!”

Indolență guvernamentală față de negocierile avute pentru angajații instituțiilor dim Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, acuză salariații din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

Angajații AJOFM Botoșani acuză Guvernul de indolență: ”Promisiunile s-au dovedit a fi doar cuvinte goale!”

Și-au strigat nemulțumirile în fața instituției, sperând că guvernanții vor ține cont de doleanțele lor. La două săptămâni de la declanșarea acțiunilor de protest, angajații AJOFM Botoșani nu au primit niciun semn de la oficialii din Minister.

 

”Este inacceptabil să constatăm că, în ciuda dialogului social esențial în situația actuală, reprezentanții guvernamentali, în special ministrul Muncii și Premierul României, au ignorat negocierea inițiată ca urmare a protestelor angajaților din instituțiile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Promisiunile făcute de aceștia trebuie să fie respectate, iar o potențială neîndeplinire este o dovadă clară a lipsei de responsabilitate față de angajații din instituțiile Ministerului Muncii”, a transmis Sindicatul salariaţilor din Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.

Potrivit sindicaliștilot, ”Guvernul nu doar că a eșuat în a ține cont de nevoile și revendicările angajaților, dar a și disprețuit principiul fundamental al dialogului social”.

”Este regretabil să vedem că promisiunile lor s-au dovedit a fi doar cuvinte goale, iar consecința directă a acestei lipse de acțiune responsabilă este indignarea masivă a angajaților și neîncrederea în actuala clasă politică”, spun salariații nemulțumiți.

Aceștia solicită Guvernului să adopte actul normativ așa cum s-a convenit în cadrul negocierilor, respectând astfel drepturile și interesele legitime ale angajaților.

”Așteptăm acțiuni concrete și o manifestare reală a respectului față de munca și contribuția noastră, esențială pentru întreaga populație a țării. Este momentul pentru guvern să se dea dovadă de responsabilitate și respect față de cele promise în negocierea cu organizația sindicală reprezentativă a Ministerului Muncii - Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii”, au adăugat cei din Sindicatul salariaţilor din Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
21

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...