Aneta Gireadă preia atribuțiile de prefect al județului

Aneta Gireadă preia atribuțiile de prefect al județului

Atribuțiile de prefect al județului Botoșani vor fi preluate, începând de miercuri, până la finele acestei luni, de către Aneta Gireadă, a declarat, marți, într-o conferință de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, modificarea este valabilă în perioada în care el se află în concediu de odihnă, fiind reglementată la nivel administrativ încă de la învestirea Anetei Gireadă și a Magdei Oleniuc în funcțiile de subprefect.

„Prin HG 106, atribuțiile sunt stabilite prin ordin al prefectului. Eu am stabilit ca și înlocuitor în momentul în care plec în concediu pe doamna subprefect (n.r.. Gireadă). Dacă doamna subprefect nu este, atribuțiile sunt preluate de doamna Oleniuc”, a punctat Nechifor.

Aneta Gireadă este membră a Partidului Național Liberal, din care face parte și Dan Nechifor, în anul electoral 2020 ea făcând rocada cu soțul său, Verginel Gireadă, la conducerea Primăriei comunei Mihai Eminescu. Magda Oleniuc este lidera filialei PLUS din Botoșani.

„Nu a fost o decizie politică, ci pur administativă”, a punctat prefectul.

Instituția Prefectului asigură implementarea la nivel local a politicilor guvernamentale și respectarea ordinii publice, joacă rol constituțional de conducere a serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației centrale. Instituția are în sarcină inclusiv verificarea legalității actelor administrative atacarea acelora pe care le consideră ilegale, dar și rol de coordonare a intervențiilor în situații de urgență.

(în fotografie, de la stânga la dreapta: Magda Oleniuc, Aneta Gireadă, Dan Nechifor)

 

Spune-ne opinia ta