Aleșii municipali vor modifica numărul de burse

Aleșii municipali vor modifica numărul de burse

Consilierii locali vor aproba în ședința ordinară din 31 martie, modificarea  numărului de burse pentru o serie de unități școlare din municipiul Botoșani.

La nivelul Școlii Gimnaziale nr.7, bursele de studiu vor crește la 5, în timp ce bursele sociale vor scădea de la 32 la 31. La școala gimnazială “Grigore Antipa”, numărul burselor de merit va crește de la 17 la 28, în dreptul burselor sociale înregistrându-se o scădere de la 30 la 25 de burse. Colegiul Național “A.T. Laurian”va acorda 10 burse de studiu, cu 5 mai puține decât era stabilit inițial, 15 burse sociale și 134 de burse de merit. La capitolul burse de performanță, la nivelul Liceului de Artă “Ștefan Luchian”, numărul acestora a scăzut la zero, bursele de merit înregistrează o creștere de la 65 la 70. La Colegiul “Mihai Eminescu” se vor acorda doar 26 de burse sociale, în timp ce la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” vor fi acordate 26 de burse de merit, 20 de burse de studiu și 20 de burse sociale. Și Liceul Tehnologic “Elie Radu” este prins cu bugetare pentru alocarea unui număr de 6 burse de merit și o singură bursă socială.

Modificarea numărului de burse pentru Școala Gimnazială “Grigore Antipa” nu se încadrează în bugetul alocat burselor, fiind necesară o suplimentare de fonduri pentru 5 burse de merit, care se vor acorda începând cu semestrul al II-lea, respectiv suma de 3750 de lei.

În cazul Colegiului Tehnic “Gheorghe Asachi” este necesară o suplimentare de fonduri pentru o bursă de merit, 10 burse de studiu și 5 burse sociale, fiind vorba de un efort financiar în sumă de 11.450 de lei.

Și la Colegiul Național “Mihai Eminescu” va exista o suplimentare în sumă de 3360 de lei pentru acordarea unui număr de 4 burse sociale.

 

Spune-ne opinia ta