Aleșii locali au respins achiziția Casei Mavrocordat

Aleșii locali au respins achiziția Casei Mavrocordat

Reuniți în cadrul unei ședințe extraordinare la nivel de Consiliu Municipal, consilierii locali au respins astăzi prin vot aprobarea folosirii dreptului de preemțiune și cumpărarea fostei Grădinițe nr 24, mai exact a Casei Mavrocordat.

Este oportun să achiziționăm acest imobil pentru a-i reda destinația inițială, cea de grădiniță. Este nevoie de acest vot al dumneavoastră pentru a-l achiziționa în primă fază și ulterior să îl reabilităm și să îl reintroducem în circuitul educațional. S-a văzut că la Școala 16 nu sunt condiții optime pentru activitatea unei grădinițe. Avem nevoie de acest spațiu cu destinație grădiniță, în condițiile în care știm foarte bine că avem grădinițe care sunt în plin proces de reabilitare și prin achiziționarea acestui imobil, vom putea reloca o parte din copii în această grădiniță, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Fostul primar Cătălin Flutur a declarat că respectivul imobil este într-adevăr inclus pe lista monumentelor de patrimoniu, dar numai că arată deplorabil și în acest moment nu se poate preta să activeze ca grădiniță.

Achiziționarea unui imobil fără să avem bani prinși în buget pentru așa ceva. Nu sunt bani pentru reabilitare. Nu este oportun să facem această achiziție. Ne legăm la cap și nu avem posibilitatea ca în timp util să o punem în funcțiune. Consider în continuare că spațiul Școlii 3 este mult mai propice pentru activitatea unei grădinițe, a declarat în plenul ședinței, Cătălin Flutur.

În replică, edilul municipiului Cosmin Andrei i-a spus lui Flutur, afirmând că motivele invocate de acesta sunt derizorii, că municipalitatea are posibilitatea să achiziționeze respectivul imobil, chiar dacă nu există prevedere bugetară în acest sens.

La momentul votului, aleșii locali au respins proiectul de hotărâre, fiind vorba de un proiect de hotărâre de patrimoniu, unde era imperativ necesar votul a două treimi din consilieri.

 

Spune-ne opinia ta