Afaceri ilegale cu bani publici!

Primaria Baluseni a fost amendata cu 70.000 de lei de Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, pentru nerespectarea legalitatii in mai multe contracte de achizitii aferente anului trecut.

Paradoxal, neregulile au fost facute anul trecut, insa, cum ele au fost descoperite abia in aceasta toamna, de plata amenzii trebuie sa se ingrijeasca noul primar. In cursul lunii septembrie, la Primaria comunei Baluseni au fost efectuate verificari asupra modului de desfasurare a achizitiilor publice in anul 2007. Ele au fost facute de Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice si in urma lor institutia a fost amendata cu 70.000 de lei pentru nerespectarea legilor din domeniul achizitiilor publice. Neregulile nu se refera doar la o singura achizitie.

Este vorba despre achizitia unui autoturism Logan, care s-a desfasurat fara nici o procedura conform ordonantei 34 pe 2006, de asemenea, un contract in ceea ce priveste iluminatul public in comuna Baluseni. Pe langa acestea, au fost depistate nereguli si la licitatia de proiectare a podului peste paraul Sitna.

Actualul primar al comunei, Neculai Stratulat, sustine ca achizitiile au fost efectuate de catre fostul primar Dinu Cislaru, prin negociere directa cu firma ofertanta, fara a respecta Legea achizitiilor publice.

Intrebat despre amenda aplicata de Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, fostul primar neaga orice implicatie de natura penala. Potrivit declaratiilor actualului primar, in perioada imediat urmatoare, situatia financiar contabila a primariei va fi supusa unui control mai amplu, la care vor participa angajatii Curtii de Conturi, dar si Directia Nationala Anticoruptie.

Subiectul este amplu prezentat in stirile TELE M, incepand cu ora 18.00.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași!

astăzi, 08:13
236

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
314

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...

Fugarul Ionel Arsene spune că s-ar putea sinucide în închisoarea din Botoșani din cauza condițiilor proaste!

astăzi, 07:10
211

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi 8 luni pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de infl...