Achiziția de utilaje pentru Urban Serv, respinsă de consilierii PNL

Achiziția de utilaje pentru Urban Serv, respinsă de consilierii PNL

În cursul zilei de joi a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Botoșani, iar pe ordinea de zi s-a aflat un proiect intens dezbătut de consilierii locali. Este vorba despre rectificarea bugetului pe anul 2020 al SC Urban Serv, care a fost respinsă de către consilierii locali PNL, pe motiv că achiziționarea utilajelor care să ajute la întreținerea curățeniei orașului ar trebui să fie noi, eventual cumpărate în leasing, pentru o mai bună fiabilitate și performanță.

„Referitor la acest proiect, apreciez foarte mult dorința de achiziții, de faptul că vad niște cheltuieli care sunt în plus dar aș face o recomandare societății să nu mai cumpere celebrele hârburi second hand care au umplut orașul cu ele și să facă un efort, asemenea societății Eltrans, să luăm aceste utilaje care sunt într-adevăr bine venite și să cumpărăm utilaje noi, în leasing, care să aibă fiabilitate pentru că operatorii sunt așa cum sunt. Dacă am face un efort și le achiziționăm în leasing și orașul poate ar arăta mai bine, cu utilaje noi care să întrețină orașul. Eu mă abțin la acest punct și solicit, cu mare responsabilitate din partea conducerii Urban Serv, să vină cu un proiect de hotărâre, cu utilaje pe care să le luăm în leasing și care să aibă eficiență, performanță și fiabilitate”, a precizat Eugen Țurcanu, director al DSPSA Botoșani.

Ideea sa a fost susținută și de Cătălina Lupașcu, fost viceprimar și actual consilier local, care a solicitat conducerii Urban Serv să adopte o gândire strategică și să asigure cetățenilor din Botoșani condiții optime iar municipiul să devină mai civilizat, în ceea ce înseamnă curățenia.

„Solicit conducerii Urban Serv să vină în fața noastră cu o gândire strategică pe următorii trei ani, cu investițiile și dotările pe care își dorește să le facă, încât să știm că la finalul celor trei ani să asigure condiții optime cetățenilor din municipiul Botoșani”, a spus consiliera PNL Cătălina Lupașcu.

În replică, viceprimarul Cosmin Andrei i-a sugerat directorului DSPSA  „să se uite în curte proprie”  și să nu mai împiedice societatea Urban Serv care încearcă să vină în sprijinul cetățenilor prin colectarea deșeurilor într-un mod cât mai modern.

„Doresc să-i solicit și eu domnului Țurcanu să se uite în curtea proprie, să curețe băncile din parcuri pentru că sunt pline de dejecții ale păsărilor, să-și vadă de activitatea dumnealui de la DSPSA pentru că văd că este preocupat doar de organizarea concertelor la care participă singur și Cornișa primește în continuare subvenții din bugetul local deși s-a lăudat că este o entitate care are profit. Să-și vadă de activitatea proprie și să nu mai pună bețe în roate societății Urban Serv pentru că în aceste momente Botoșaniul cred că așteaptă un primar care nu să taie buruienile din cimitire ci să aibă o gândire strategică. Această dotare care se propune la Urban Serv este tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor si a colecta deșeurile într-un mod cât mai modern. Sunt surprins că nu votați acest proiect de hotărâre prin care să susțineți achiziția utilajele și criticați societatea Urban Serv când dumneavoastră organizați petreceri și faceți tot felul de activități”, a menționat Cosmin Andrei.

(Anca Savel)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
37

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
82

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
133

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...