Un edil cere desființarea scuarurilor din municipiul Botoșani, pentru fluidizarea traficului

Un edil cere desființarea scuarurilor din municipiul Botoșani, pentru fluidizarea traficului

În cadrul ședinței de joi a Consiliului Local, viceprimarul Cosmin Andrei a cerut primarului Cătălin Flutur să desființeze scuarurile destinate tramvaielor, ținând cont că în prezent se circulă cu noile autobuze. Acest fapt, susține edilul, ar fluidiza circulația autoturismelor și ar permite conducătorilor auto să se deplaseze prin scuarurile folosite „pe post de decor”.

„A treia interpelare la care doresc să mă refer privește desființarea scuarurilor pentru tramvai pentru că în aceste momente tramvaiele nu mai circulă în municipiul Botoșani și poate fi fluidizată circulația autoturismelor prin desființarea acestor scuaruri și permiterea autoturismelor să circule prin scuarurile pe care astăzi le folosim pe post de decor. Vă rog să luați toate măsurile necesare, chiar dacă este campanie electorală. Aveți obligația administrativă să răspundeți nevoilor cetățenilor orașului”, a transmis Cosmin Andrei.

În replică, Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani i-a răspuns viceprimarului că s-au făcut demersuri în această privință de mai bine de doi ani.

Șeful DSPSA consideră că această atribuțiune de desființare a scuarurilor ar trebui să-i revină viceprimarului, în calitate de președinte al Comisiei de Sistematizare Rutieră. Totodată, edilul a fost acuzat că unele sensuri unice din municipiu sunt efectuate doar în interes propriu sau ca să favorizeze pe cineva.

„Eu am cerut de vreo doi ani de zile Comisiei de Sistematizare Rutieră să permită autoturismelor din Botoșani să circule și prin acele stații de tramvai pentru că în foarte multe orașe și din România dar și din Europa se circulă și prin respectivul scuar. Până desființăm noi respectivele chestii de beton, de borduri, de asfalt și reparăm strada eu zic că dumnealui putea deja să ia decizia, ca președinte al Comisiei de Sistematizare Rutieră, să permită traficul și pe o parte și pe alta a acelor scuaruri de tramvai. Numai că fuge de responsabilitate și pasează acum către alții această responsabilitate grea pentru dumnealui. Și când mai face sensuri unice în oraș, acest președinte al Comisiei de Sistematizare Rutieră, să facă sensuri unice de la un capăt la celălalt și nu după cunoștințele și prietenii dumnealui ca să favorizeze pe cineva”, a explicat Eugen Țurcanu.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
39

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
85

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
136

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...