Absențe motivate și liniște în plenul CL, a fost votat președintele pentru următoarele ședințe la Botoșani! (Foto, Video)

Ședința de Consiliu Local aferentă lunii iunie este prima organizată după alegerile din 9 iunie. Dacă înaintea campaniei electorale aleșii locali au fost vocali și secțiunea de interpelări dura cel mai mult, de această dată consilierii nu au mai avut nimic de obiectat.

Miercuri, 26 iunie, a avut loc prima ședință de Consiliu Local organizată de Primăria municipiului Botoșani după alegerile din 9 iunie.

Absențe motivate, liniște și pace în plen

La această ședință nu au participat, fiind învoiți, profesor Ada Macovei, Amos Andrei și Cătălin Flutur. Cererile lor de învoire au fost supuse votului consilierilor, care au fost pentru.

Dacă înaintea alegerilor aleșii locali erau vocali, mai mult unul împotriva altuia și în secțiunea de interpelări prezentau problemele cu care se confruntă municipiul Botoșani, de această dată consilierii au stat cuminți „în banca lor”.

Consilierii de la municipiu nu au avut nimic de obiectat, arătând că problemele s-ar fi terminat odată cu alegerile.

Singurul care a luat cuvântul a fost Maxim Maricel, care a prezentat o situație inconfortabilă pentru șoferi. Conducătorii auto care vin pe Calea Națională dinspre E-on și vor să facă dreapta la Centrul Medical Iatropolis pentru a ieși în strada Armoniei se izbesc de un semn „interzis”. Acea străduță este cu sens unic, în completarea străzii Ștefan Luchian.

Din punctul meu de vedere este o greșeală faptul că dintr-o stradă principală care prelua fluxul de autoturisme care ar trebui să meargă spre Bulevard să se izbească într-un acces interzis”, a menționat Maxim Maricel.

De asemenea, Maxim Maricel a relatat faptul că reprezentanții centrului medical de lângă Stadionul Municipal s-au plâns că au rămas fără locuri de parcare atât pentru ei, cât și pentru clienți.

În acest sens, consilierul a solicitat să se găsească o soluție și pentru acei oameni.

Ar trebui să găsim o soluție, dar nu neapărat să revenim la forma inițială cu locurile de parcare, ci ar fi bine să regândim situația de acolo”, a mai spus Maxim Maricel.

La acestea, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a transmis că va pune din nou spre dezbatere acest aspect în comisia de sistematizare a circulației.

Președinte de ședință de la PNL

Actualul președinte de ședință este Maxim Maricel, care a fost membru al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani și a plecat la Forța Dreptei – Filiala Botoșani.

Maxim Maricel l-a propus pentru a fi președinte în următoarele două ședințe pe Cătălin Boboc de la PNL, motivând faptul că PSD a avut de două ori la rând un președinte de ședință: Gabriel Tanasă și Diaconu Silvia Carmen

Aș vrea să fac o propunere din partea grupului liberal. Domnul Cătălin Boboc? Supunem la vot ca domnul Cătălin Boboc să fie președinte de ședință pentru ședințele din lunile următoare”, a declarat Maxim Maricel.

Astfel, propunerea a trecut cu 20 de voturi pentru.


 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul Consiliului Județean Botoșani a fost rectificat, vizate sunt și mai multe proiecte! (video)

Joi, 27 Iunie 2024
1492

Bugetul propriu al Consiliului Județean a fost rectificat cu suma de 15.000,00 de lei atât pe partea de venituri, cât și pe partea de cheltuieli aferente anului 2024. De asemenea, mod...

(Și) aleșii de la județ și-au luat vacanță: 10 absenți în prima ședință de după alegeri la Botoșani! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
597

Consilierii județeni s-au întrunit în ședință ordinară în cursul zilei de joi, 27 iunie, aceasta fiind prima ședință susținută de Consiliul Județean Botoșani după aleger...

Un polițist din Botoșani se pensionează, cine îi ia locul în ATOP! (foto, video)

Joi, 27 Iunie 2024
1169

Joi la amiază, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, consilierii județeni s-au întrunit în ședința ordinară aferentă lunii iunie. Printre proiectele aflate pe ord...