A patra zi de proteste la Corni! Oameni revoltați că buldoexcavatorul Primăriei împrăștia gunoiul pe malul Siretului – FOTO, VIDEO

Protestul de la Corni a continuat si miercuri, 4 ianuarie, fiind a patra zi consecutiva in care localnicii au iesit in strada pentru a-si striga nemultumirea fata de primarul Dorel Dorneanu. 

A patra zi de proteste la Corni! Oameni revoltați că buldoexcavatorul Primăriei împrăștia gunoiul pe malul Siretului – FOTO, VIDEO

Cea de-a patra zi a fost ceva mai pasnica, in fata Primariei adunandu-se aproximativ 50 de persoane in jurul amiezii, flancate de aproape 70 de jandarmi, care au patrulat pe strazile din centrul comunei. Numarul cel mai mare de oameni adunati in fata Primariei a fost de aproximativ 100.

Picatura ce a umplut paharul!

Satenii adunati in fata Primariei Corni au precizat ca problema neorganizarii festivalului de datini si obiceiuri a fost doar picatura care a umplut paharul.

"La noi traditiile s-au respectat. Corniul a fost printre cei buni din judet si am ajuns nimic. Am avut fanfara in comuna, echipa de fotbal, formatii de muzica populara, nimic nu mai este. Eu am fost dansator aici in comuna timp de 12 ani si asa ceva nu s-a mai intamplat. Trebuia sa se respecte obiceiurile noastre, copiii nostri sa stie si ei ce e aia o uratura, ce e ala un calut, nu a vrut sa faca", ne-a declarat unul dintre protestatari.



Oamenii spun ca primarul s-a schimbat radical dupa ce a castigat alegerile din 2016. Le-ar fi vorbi urat si pe langa asta, ar duce gunoiul menajer din comuna chiar pe malul Siretului.

"Vorbeste foarte urat cu lumea. A zis ca-l doare si-n...., ca mai are doi ani si iese la pensie. Toata lumea spune asta, nu doar eu. Este foarte rusinos din partea lui. Lumea nu-l mai vrea si trebuie sa-l dam jos. Porcarii scoate din gura....Dumnezeu stie ce-i cu el. Vorbeste foarte urat cu oamenii", a spus un localnic.

"Nu e doar asta. S-au adunat foarte multe in comuna. Dupa ce s-a vazut ales a zis ca nu mai face nimic. Nu avem canalizare, nu avem apa, caram apa din Siret cu carutele, gaz nu avem, drumurile sunt jalnice, iar groapa de gunoi... e un focar de infectie acolo, langa Siret. Platim bani pentru ridicarea gunoiului, iar ei il duc pe malul Siretului. Nu se sesizeaza niciun organ?", a precizat un alt satean.



Focar de infectie pe malul Siretului!

Imediat dupa aceste declaratii, reporterul Stiri.Botosani.ro a mers impreuna cu cativa sateni pe malul Siretului, acolo unde acestia spun ca este o groapa de gunoi improvizata. Ajunsi la fata locului, buldoexcavatorul Primariei Corni, care marti a stat toata ziua parcat langa masina de pompieri achizitionata de Consiliul Local, tocmai impingea gunoiul menajer intr-o rapa, la cativa metri de raul Siret.

Peste tot mizerie, pungi si gunoaie pe terenurile oamenilor. Speriat, soferul buldoexcavatorului s-a oprit din "treaba" si a vrut sa plece, insa a fost impiedicat de satenii revoltati, care au cerut explicatii.



Viceprimarul comunei Corni, Ilie Onciuc, da vina pe sateni ca ar duce gunoiul acolo si ca de fapt ar fi doar resturi vegetale si resturi de la demolari, lucru total fals, fiind contrazis chiar de imaginile surprinse pe malul Siretului.

"Domnule, lumea mai duce de prin sat resturi vegetale, dar asta e, stiti ca sunt probleme in toate comunele cu gunoiul. Au fost date si amenzi, a fost amendat si primarul. Nu este voie sa se depoziteze acolo, e clar. Avem un contract si vine masina sa ia gunoiul. Buldoexcavatorul imprastia acolo niste pamant de la demolari", a spus Ilie Onciuc.




























 

 

Spune-ne opinia ta