11 copii primesc tichete în valoare de 500 de lei pentru a-și cumpăra ochelari

11 copii primesc tichete în valoare de 500 de lei pentru a-și cumpăra ochelari

Au fost stabiliți primii beneficiari ai Programului „Vedere sănătoasă în Botoșani”, derulat de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei. 11 copii vor primi tichete de sprijin, în valoare de câte 500 de lei, pentru a-și cumpăra o pereche de ochelari, a anunțat miercuri primarul Cosmin Andrei.

Potrivit sursei citate, obiectivul principal al acestui program, creat după modelul „Pachetul Firea”, este de a asigura accesul la educație.

„Suntem dornici să ajutăm toți preșcolarii și elevii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani care au probleme de vedere și îndeplinesc condițiile cerute”, a precizat Cosmin Andrei.

Acordarea tichetelor este condiționată de îndeplinirea simultană a mai multor condiții: beneficiarii sunt persoane cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, încadrați în sistemul de învățământ de stat; venitul net mediu lunar pe membru de familie, pentru familia beneficiarului, realizat în luna anterioară celei în care s-a înregistrat cererea, este de maxim 1,6 ISR (Indicatorul Social de Referință).

Tichetele de sprijin se acordă la solicitarea scrisă a reprezentantului legal. De acest sprijin pot beneficia unul sau mai mulți copii ai unei familii.

Valoarea nominală a tichetelor de sprijin se stabilește anual, în funcție de numărul de solicitări și bugetul alocat acțiunii.

 

Spune-ne opinia ta