Zmău, pe urma lui Florin Ţurcanu: "Legea cam vorbește de abuz în serviciu!"

Nepunerea de către preşedintele Consiliului Judeţean, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare, a proiectului privind schimbarea din funcţie a celor doi vicepreşedinţi s-ar putea solda cu plângeri pentru abuz în serviciu.

Joi s-a întrunit comisia juridică din plenul Consiliului Judeţean care a solicitat o serie de clarificări şi, potrivit consilierului judeţean Dumitru Zmău, nimeni din instituţie nu a putut preciza unde se află proiectul depus de PSD.

"Va fi o dezbatere pe această inițitivă duminică, încercăm să susținem proiectul și să-l primim pe ordinea de zi. Deocamdată e într-un sertar undeva și nu a mai fost promovat. Legea cam vorbește de abuz în serviciu și cred că, cei care vor face demersuri vor merge la instanță pentru că sunt jurist până la urmă, este un abuz faptul că împiedici o inițiativă", a declarat Dumitru Zmău.

Acesta a mai spus că se vor lua măsuri fie împotriva președintelui Consiliului Județean, fie a funcționarului la care s-a blocat documentul.

"Nu știm unde este acel proiect de hotărâre, aici toată lumea este plecată în concediu, dacă izbucnește ceva nu știi cu cine să stai de vorbă. Doamna Marian (n.red. jurist) spune că este angajată a CJ și se supune unor șefi... ce poţi să-i spui. E trist că parcă iar ne conducem după voința unui om (n. red. președintele CJ) și nu după lege. În România sunt indivizi care zic: domnule, eu sunt legea. Și e trist, pentru că la un moment dat se încurcă", a mai spus consilierul județean.

Şeful CJ a convocat şedinţa ordinară pentru ziua de duminică, luându-i totodată concediu de odihnă pentru următoarele două luni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

astăzi, 20:35

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...

Razie a polițiștilor în muncipiul Botoșani: Zeci de forțe de ordine au împărțit sancțiuni!

astăzi, 19:40

În noaptea de 12 spre 13 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale...

Focarele de pestă porcină dintr-o localitate din Botoșani dau bătăi de cap sucevenilor!

astăzi, 18:43

Doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, a subliniat că la Verești „este ce mai mare investiți...