Ziua permisului de conducere românesc! VEZI câţi ani are primul permis de conducere eliberat la Botoşani! FOTO

Ziua permisului de conducere românesc a fost marcată, vineri, și la Botoșani, la Instituția Prefectului.

La festivitate au participat reprezentanți ai Serviciului Public Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ai Poliției Rutiere, ai Registrului Auto Român, ai Autorității Rutiere Române, precum și directori ai școlilor de șoferi din Botoșani.

Prefectul Costică Macaleți le-a mulțumit celor prezenți pentru activitatea pe care o desfășoară pentru formarea conducătorilor auto din județul Botoșani.

"Este o întâlnire altfel. As vrea sa multumesc sefului serviciului de la inmatriculari pentru organizare si pentru ceea ce noi vom discuta, multumesc directorilor de scoli de soferi pentru prezenta si pentru ceea ce fac in sensul ca instruiesc viitorii conducatori auto ca noi sa fim in siguranta", a spus prefectul Costica Macaleti.





Dănuț Ciubotaru, șeful Serviciului Înmatriculări și Permise de Conducere, a prezentat un scurt istoric al permisului de conducere în România.

De altfel, în sala "Nicolae Iorga" a Palatului Administrativ au fost expuse și permise de conducere eliberate de autoritățile române din anii ’60 și până în prezent, precum și permise de conducere emise de autoriățile internaționale, pe care le preschimba autoritatile din tara. Primul permis de conducere a fost eliberat în județul Botoșani în anul 1963, în Dorohoi.

"La ora actuala in Botosani sunt 120.000 posesori permise de conducere care au cel putin o singura categorie", a precizat Danut Ciubotaru.

Ziua permisului de conducere romanesc se sarbatoreste in fiecare an la data de 11 octombrie, la Botosani fiind marcata in avans.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...

(P) Modele de calorifere pentru baie care asigură funcționalitate și confort termic

astăzi, 14:57

Baia ta merită să fie un spațiu confortabil în care te poți relaxa după o zi lungă și obositoare. Alegerea modelelor de calorifere baie potrivite poate schimba complet atmosfera acestui ...