Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de elevii Şcolii Gimnaziale Nr.10 Botoşani! FOTO

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de elevii Şcolii Gimnaziale Nr.10 Botoşani! FOTO
În fiecare an, în data de 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei, în urma unei decizii luate în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992, cu scopul de a aduce în atenţia tuturor problemele legate de apă.

Ea se celebrează an de an prin diverse seminarii, simpozioane, activităti educative sau culturale de către cadrele didactice şi elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 10-Botoşani, Eco-Şcoală în ultimii ani. Aceştia au marcat cea de-a 22-a aniversare a Zilei Mondiale a Apei printr-o acţiune complexă sub genericul "Fiecare picătură de apă contează".
 
Scopul acestei activităţi este acela de a accentua importanţa pe care o are apa, precum şi necesitatea conservării şi păstrării ei. Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. De asemenea, această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.

La activitate au participat elevii din clasele a IV-a B şi a V-a A, precum şi reprezentanţi din celelalte clase, membri ai comitetului Eco-Şcoala. Din partea A.P.M. Botoşani a participat ca invitat domnişoara inginer Narcisa Dumitriu.

Cu acest prilej elevii din clasa a IV-a B, coordonaţi de profesor Radu Anişoara, au prezentat informaţii şi curiozităţi despre apă, desene şi afişe cu mesaje ce îndeamnă la economisirea apei şi la folosirea raţională a acestei bogăţii. În prezentările PowerPoint realizate de elevii clasei a V-a A coordonaţi de profesor Gheaţău Gabriela s-a subliniat importanţa apei în viaţa omului, consecinţele poluării apei asupra mediului înconjurător.

S-au distribuit materiale promoţionale realizate de elevi, acestea sporind caracterul formativ al activităţii.

Acţiunea a fost una reuşită amintind tuturor consumatorilor că ar trebui să aibă grijă de resursele pe care ni le oferă natura. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii vor putea da amenzi de circulație cu ajutorul unei rețele de sute de camere video, au votat senatorii

astăzi, 19:45
49

Traficul rutier pe drumurile publice din România va fi monitorizat, peste câțiva ani, printr-un sistem integrat, numit e-SIGUR, iar în cazul încălcării regulile de circ...

Profesoară din Botoșani, participantă la un atelier internațional pe teme de protecție a consumatorilor

astăzi, 19:15
50

Timp de trei zile (18, 23, 25 noiembrie 2022) - doamna profesoară Carmen Silvia Ciobanu reprezentant al Asociației pentru Consumatori Botoșani a participat la Atelierul internațional online Consti...

Primarii de sector și ai municipiilor reședință de județ vor avea acces la informații de securitate națională

astăzi, 18:33
37

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni actul normativ pentru modificarea şi completarea art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, prin care primarii de se...