Ziua Eroilor marcată, joi, la Cimitirul Pacea (Foto – Video)

Ziua Eroilor marcată, joi, la Cimitirul Pacea (Foto – Video)

Ministerul Apărării Naționale, Garnizoana Botoșani, cu sprijinul Prefecturii Botoșani, a organizat joi, 10 iunie 2021, la Cimitirul Pacea, o ceremonie militară și religioasă dedicate Zilei Eroilor.

Momentul a fost marcat de depuneri de coroane și jerbe de flori  și s-au rostit simbolic numele eroilor poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata Română.

La Botoșani, manifestările au început la orele amiezii, iar la activitățile organizate în memoria celor căzuți la datorie au participat oficialitățile locale și județene.

La ora 12:00, timp de trei minute, clopotele tuturor lăcașelor de cult din România au răsunat pentru a comemora amintirea eroilor căzuți la datorie.

A urmat intonarea Imnului Național al României apoi oficialitățile, în frunte cu prefectul Dan Nechifor,  au asista la slujba religioasă.

Oficialitățile locale și județene, reprezentanții Garnizoanei Botoșani și reprezentanții unor instituții și partide locale au depus coroane și jerbe de flori în acordurile „Imnului Eroilor”.

Activitățile dedicate Zilei Eroilor au luat sfârșit în jurul orei 13:00, iar invitații s-au deplasat în comuna Albești, acolo unde vor avea loc manifestări dedicate eroilor neamului românesc. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Manoleasa, Mileanca, Răuseni și Stăuceni pot beneficia de oportunitatea de finanțare

Vineri, 18 Iunie 2021
499

Începând cu data de 11 iunie 2021, comunitățile locale din Regiunea Nord-Est pot depune proiecte pentru amenajarea de centre comunitare integrate, în cadrul Axei prioritare 8, ...

Ploaia torențială de vineri a inundat străzile din municipiul Botoșani

Vineri, 18 Iunie 2021
1821

Mai multe străzi din municipiul Botoșani au fost inundate în urma ploii torențiale de vineri din Botoșani.Se circulă cu greutate mai ales Împărat Traian sau Pacea, unde mașinile...

Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” va susține un concert dedicat Zilei Universale a Iei

Vineri, 18 Iunie 2021
748

Consiliul Județean Botoșani împreună cu Orchestra Populară „RAPSOZII BOTOȘANILOR” vă invită la sărbătoarea dedicată Zilei Universale a Iei.Spectacolul intitulat „...