Ziua Eroilor marcată, joi, la Cimitirul Pacea (Foto – Video)

Ziua Eroilor marcată, joi, la Cimitirul Pacea (Foto – Video)

Ministerul Apărării Naționale, Garnizoana Botoșani, cu sprijinul Prefecturii Botoșani, a organizat joi, 10 iunie 2021, la Cimitirul Pacea, o ceremonie militară și religioasă dedicate Zilei Eroilor.

Momentul a fost marcat de depuneri de coroane și jerbe de flori  și s-au rostit simbolic numele eroilor poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata Română.

La Botoșani, manifestările au început la orele amiezii, iar la activitățile organizate în memoria celor căzuți la datorie au participat oficialitățile locale și județene.

La ora 12:00, timp de trei minute, clopotele tuturor lăcașelor de cult din România au răsunat pentru a comemora amintirea eroilor căzuți la datorie.

A urmat intonarea Imnului Național al României apoi oficialitățile, în frunte cu prefectul Dan Nechifor,  au asista la slujba religioasă.

Oficialitățile locale și județene, reprezentanții Garnizoanei Botoșani și reprezentanții unor instituții și partide locale au depus coroane și jerbe de flori în acordurile „Imnului Eroilor”.

Activitățile dedicate Zilei Eroilor au luat sfârșit în jurul orei 13:00, iar invitații s-au deplasat în comuna Albești, acolo unde vor avea loc manifestări dedicate eroilor neamului românesc.







 

 

Spune-ne opinia ta