Ziua de 9 Mai, marcată la Botoşani cu lecţii de istorie şi premierea elevilor olimpici-FOTO

Ziua de 9 Mai, Ziua Europei, a fost marcată vineri în avans la Instituţia Prefectului printr-o şedinţă festivă la care au participat şefii judeţului, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, zeci de elevi şi cadre didactice, dar şi parlamentarii Doina Federovici şi Tamara Ciofu.

Şedinţa a debutat cu intonarea imnului de stat al României şi imnul Uniunii Europene, după care prof. de istorie Loredana Ciobanu, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu" le-a ţinut celor prezenţi în sală o adevărată lecţie de istorie.

Muzeograful Florin Ştirbăţ  le-a vorbit elevilor despre Declararea Independenţei României faţă de Imperiul Otoman prin vocea marelui Mihail Kogălniceanu.
 
"Invitaţia de astăzi a fost făcută pentru ziua de 9 Mai, zi de sărbătoare pentru România dar şi pentru multe alte state europene. Am vrut în mod special ca acest eveniment să se desfăşoare în prezenţa elevilor, a generaţiei tinere. Ziua de 9 mai are multiple semnificaţii pentru poporul român, legate de istoria naţională a României, în context european, şi de apartenenţa la familia europeană. Vă mulţumim că aţi răspuns invitaţie", le-a transmis prefectul Costică Macaleţi celor prezenţi în sală.,

 “Vreau să mulţumesc Instituţiei Prefectului pentru că şi în acest an ziua de 9 Mai se sărbătoreşte aici, împreună cu reprezentanţi ai şcolii botoşănene. Domnule prefect vă rog să primiţi din partea cadrelor didactice şi a elevilor din Botoşani mulţumiri pentru că în ultima perioada Insituţia Prefectului şi-a deschis aproape zilnic uşile pentru şcoală şi pentru că ne sprijiniţi şi pentru că diseminaţi valorile învăţământului botoşănean şi sperăm şi în continuare într-o bună colaborare", a spus şi Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Eleva Manuela Hluşcu, din clasa a IX-a H, de la Colegiul Naţional "A.T. Laurian", a lecturat în limba fracneză Declaraţia lui Schuman iar prefectul Costică Macaleţi a oferit diplome elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile la care au participat.

În cadrul şedinţei festive au fost prezentate şi unele proiecte pe care le-au făcut elevii botoşăneni şi cu care au câştigat diverse concursuri.

Pe coridorul Palatului Administrativ au fost expuse şi lucrări simbolizând Uniunea Europeană.

VEZI AICI ELEVII PREMIATI











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...

„Casa de protocol a oamenilor străzii”, proiectul unei botoșănence care îi poate aduce titlul ”Omul anului!” (Foto, Video)

astăzi, 09:42

TVR a demarat sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din 27 septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portre...

Doina Federovici: Educația – temelia pe care ne construim viitorul (Foto)

astăzi, 09:37

„Educația nu este pregătirea pentru viață, educația este viața însăși!” Această profundă reflecție a pedagogului John Dewey ne amintește, zi de zi, de importanța educaț...