Se pot executa lansări de dificultate pe apă, ziua și noaptea, munți și păduri, ploaie sau ninsoare, indiferent de condiții meteo.
În anul 1970, Generalul Grigore Baștan realizează un record neegalat pînă în ziua de astăzi: execută o lansare din avionul AN24T cu parașuta proprie inventată de el, de la înălțimea de 10.000 metri, cădere liberă 7.000 metri (specific militar).
Cu aceeași parașută a mai făcut două lansări inedite: a sărit din avion, cu parașuta, pe o motocicletă de 500 cmc, și o lansare, în brațe cu propriul fiu, Marius, care avea 5 ani.
Totodată, a fost amintit și numele Smarandei Brăescu, prima femeie – parașutist și pilot, care a obținut recorduri naționale și internaționale și parașutismul sportiv. Generalul Grigore Baștan era un împătimit al parașutismului sportiv.


Botoșănenii au fost deosebit de recetptivi, foarte curioși, au pus întrebări, unele chiar interesante și au primit răspunsuri care i-au mulțumit.
Tinerii au insistat cu întrebările: "Cine a fost Generalul Grigore Baștan?", "Eu voi putea zbura vreodată?", "Voi putea deveni parașutist?", "În Botoșani o să existe vreodată un aeroclub?", "Ce condiții trebuie să îndeplinesc?".

Parașutiștii, acești temerari, oamenii cerului, oameni care au șansa să ajungă mai aproape de Dumnezeu, au fost, sunt și vor fi totdeauna lîngă camarazii lor, aviatorii, corp comun în înaltul cerului, acolo unde doar vulturii ajung.
(Adrian Dragne, membru în Fundaţia "General Grigore Baştan"fost aviator și parașutist militar)
.jpg)
