„Zilele Nordului” sunt în atenția specialiștilor antidrog din Botoșani

„Zilele Nordului” sunt în atenția specialiștilor antidrog din Botoșani

„Zilele Nordului” sunt în atenția Agenției Naționale Antidrog. Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) din Botoșani va derula, în acest weekend, activități pentru creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor privind efectele consumului de substanțe psihoactive, pregătind și o serie de demonstrații în acest sens.

„Specialiștii Centrului vor derula activități de informare, educare, conștientizare și promovare a alternativelor sănătoase la consumul de droguri în rândul participanților. Vor fi oferite informații cu privire la cadrul legal în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”, precizează reprezentanții CPECA Botoșani.

Potrivit surselor citate, prin intermediul unor ochelari speciali, care simulează stare de intoxicație produsă de consumul de droguri și alcool, vor fi desfășurate demonstrații practice.

În cazul constatării unor situații specifice, specialiștii antidrog îndeamnă populația să apeleze linia dedicată: 08008700700, să se adreseze direct Centrului sau să sune la 112, în funcție de gravitate.

 

Spune-ne opinia ta