Furtuni și temperaturi moderate, prognozate pentru acest weekend

Furtuni și temperaturi moderate, prognozate pentru acest weekend

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat la Antena 3 cum va fi vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria.

„Vorbim de o perioadă în care manifestările de instabilitate temporar accentuată vor fi prezente și la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare, în special în zona montană, în partea de nord, centru, est a țării, dar cu siguranță și pe arii restrânse în restul țării, intensificări ale vântului în special în zona litoralului.

Așadar, pentru cei care se vor afla la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare în această mică vacanță, este bine să asculte recomandările autorităților, mai ales atunci când este arborat steagul roșu.

Nu în ultimul rând vorbim de valori de temperaturi situate la scara întregii țări între 23 până la 31 de grade Celsius, o vreme ușor mai caldă decât normalul termic al acestei perioade. În zona litoralului vor fi valori care pot depăși 26 de grade Celsius, apa mării va avea 23...24 de grade.

Săptămâna următoare vom avea valori de temperaturi în creștere, astfel încât, după 15, să consemnăm din nou o vreme caniculară în partea de vest, sud-vest, sud a țării, cu valori care pot depăși 36...37 de grade.

La munte este bine să avem o pelerină de ploaie, însă nu vor fi ploi continue, vor fi ploi pe intervale scurte de timp, însă cu siguranță asta nu ne va împiedica să ne petrecem minivacanța oriunde ne-am afla la sfârșitul acestei săptămâni. Și pe litoral este posibil să avem câteva reprize de ploaie”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat în vigoare legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini

Luni, 29 Mai 2023
103

A intrat în vigoare, de astăzi, legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini şi obligă operatorii economici să raporteze către Registrul Auto Român, du...

10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire

Luni, 29 Mai 2023
84

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat luni plăţile aferente trusourilor pentru nou-născuţi pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari cupluri mamă ...

Femeie bătută de soț în plină stradă, salvată de jandarmi

Luni, 29 Mai 2023
252

În ultima zi a săptămânii trecute, jandarmii săvinenii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 47 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspec...