Furtuni și temperaturi moderate, prognozate pentru acest weekend

Furtuni și temperaturi moderate, prognozate pentru acest weekend

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat la Antena 3 cum va fi vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria.

„Vorbim de o perioadă în care manifestările de instabilitate temporar accentuată vor fi prezente și la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare, în special în zona montană, în partea de nord, centru, est a țării, dar cu siguranță și pe arii restrânse în restul țării, intensificări ale vântului în special în zona litoralului.

Așadar, pentru cei care se vor afla la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare în această mică vacanță, este bine să asculte recomandările autorităților, mai ales atunci când este arborat steagul roșu.

Nu în ultimul rând vorbim de valori de temperaturi situate la scara întregii țări între 23 până la 31 de grade Celsius, o vreme ușor mai caldă decât normalul termic al acestei perioade. În zona litoralului vor fi valori care pot depăși 26 de grade Celsius, apa mării va avea 23...24 de grade.

Săptămâna următoare vom avea valori de temperaturi în creștere, astfel încât, după 15, să consemnăm din nou o vreme caniculară în partea de vest, sud-vest, sud a țării, cu valori care pot depăși 36...37 de grade.

La munte este bine să avem o pelerină de ploaie, însă nu vor fi ploi continue, vor fi ploi pe intervale scurte de timp, însă cu siguranță asta nu ne va împiedica să ne petrecem minivacanța oriunde ne-am afla la sfârșitul acestei săptămâni. Și pe litoral este posibil să avem câteva reprize de ploaie”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere: Certificatul de cazier judiciar să se elibereze și electronic

astăzi, 17:33
57

Cazierul judiciar, care este documentul ce arată situația judiciară a unei persoane, adică evidența condamnărilor ori a altor măsuri cu caracter penal, va putea fi obținut, pe viitor, și &ici...

Încasările ANAF ar urma să depășească 375 miliarde de lei până la finalul anului

astăzi, 17:23
64

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la apro...

Aur la Mondiale pentru Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș, în proba de dublu vâsle la canotaj

astăzi, 16:36
91

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Racice (Cehia), duminică, în proba de dublu v...