Furtuni și temperaturi moderate, prognozate pentru acest weekend

Furtuni și temperaturi moderate, prognozate pentru acest weekend

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat la Antena 3 cum va fi vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria.

„Vorbim de o perioadă în care manifestările de instabilitate temporar accentuată vor fi prezente și la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare, în special în zona montană, în partea de nord, centru, est a țării, dar cu siguranță și pe arii restrânse în restul țării, intensificări ale vântului în special în zona litoralului.

Așadar, pentru cei care se vor afla la acest sfârșit de săptămână și debutul săptămânii următoare în această mică vacanță, este bine să asculte recomandările autorităților, mai ales atunci când este arborat steagul roșu.

Nu în ultimul rând vorbim de valori de temperaturi situate la scara întregii țări între 23 până la 31 de grade Celsius, o vreme ușor mai caldă decât normalul termic al acestei perioade. În zona litoralului vor fi valori care pot depăși 26 de grade Celsius, apa mării va avea 23...24 de grade.

Săptămâna următoare vom avea valori de temperaturi în creștere, astfel încât, după 15, să consemnăm din nou o vreme caniculară în partea de vest, sud-vest, sud a țării, cu valori care pot depăși 36...37 de grade.

La munte este bine să avem o pelerină de ploaie, însă nu vor fi ploi continue, vor fi ploi pe intervale scurte de timp, însă cu siguranță asta nu ne va împiedica să ne petrecem minivacanța oriunde ne-am afla la sfârșitul acestei săptămâni. Și pe litoral este posibil să avem câteva reprize de ploaie”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
41

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
16

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
77

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...