Zilele Asistenței Sociale, marcate la Botoșani prin ore de asistență socială în școli: „Copiii își pot descoperi abilități sau zone de activități în care ar profesa cu succes” (fotogalerie)

Zilele Asistenței Sociale, marcate la Botoșani prin ore de asistență socială în școli: „Copiii își pot descoperi abilități sau zone de activități în care ar profesa cu succes” (fotogalerie)

În luna martie a fiecărui an, Colegiul Național al Asistenților Sociali sărbătorește „Zilele Asistenței Sociale”, iar tema aleasă pentru acest an este „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”.

Desfășurat într-un cadru festiv, evenimentul a fost marcat sâmbătă, 25 martie 2023, și la Botoșani, acolo unde au participat mai mulți  asistenți sociali ce aparțin Direcției de Asistență Socială și  Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani. În cadrul întâlnirii, au avut loc dezbateri pe tema specifică acestui an, atmosfera fiind completată de un program demonstrativ de dans modern și muzică live.

Acțiunea a fost organizată de  către  conducerea Sucursalei Teritoriale a Colegiului Național al Asistenților Sociali, aflată în ultimul an de mandat. În cadrul evenimentului din acest an, invitatul special a fost însuși asistentul social, omagiat pentru realizările și munca depusă de-a lungul timpului.

„Pentru că ne aflăm în ultimul an de mandat, ne-am gândit ca invitații speciali ai zilei de azi să fie asistenții sociali pe care vrem să-i sărbătorim și să le arătăm recunoștința. În acest an predăm ștafeta unei noi echipe de asistenți sociali care să ducă activitatea Sucursalei Teritoriale mai departe în următorii 5 ani”, a declarat Daniel Hliban, președintele Sucursalei Teritoriale Botoșani.

În cadrul evenimentului, au fost felicitate persoanele nominalizatele în acest an la cea de a IX-a ediție a Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială. Este vorba despre asistentul social principal, Mihaela Onofrei, din cadrul Complexului de Apartamente „Amicii” din Dorohoi și asistentul social specialist, Adriana Florina Cojocariu, din cadrul Centrului de Zi pentru Copii „Sf. Ioan” din Bucecea. De asemenea, la eveniment a fost prezentă și jurnalista Gina Poenaru, câștigătoarea „Premiului pentru personalități care au susținut asistența socială”.

Anul acesta, Zilele Asistenței Sociale au fost marcate și în instituțiile de învățământ din Botoșani, acolo unde membrii Sucursalei Teritoriale au  organizat ore de asistență socială în cadrul cărora a fost promovată această profesie.

„Am susținut o oră de asistență socială la o clasă de-a XI-a din cadrul Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani, iar în zilele următoare vom merge la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani și la Liceul „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona, acolo unde ne așteaptă elevii de clasa a XII-a”, a declarat Lăcrămioara Radu, vicepreședintele Sucursalei Teritoriale.

Echipa de conducere se va deplasa la aceste școli cu scopul de a promova această profesie și de a încuraja voluntariatul.

„Încercăm să comunicăm elevilor ceea ce înseamnă profesionistul asistent social, ce  pregătire are, cu cine face echipă, ce abilități ar trebui să aibă sau în ce domenii ar putea să lucreze. Prin activitățile de voluntariat, copiii își pot descoperi abilități sau zone de activități în care ar profesa cu succes”, precizează Lăcrămioara Radu.

(Anca Savel) 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

astăzi, 18:45
143

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...

Povestea dureroasă din spatele acestei fotografii!

astăzi, 18:30
219

Dar cum ne vom raporta la rândurile de mai jos, atunci când realitatea este cruntă? În prag de Sfintele Sărbători de iarnă, Vlad Plăcintă ne îndeamnă să salvăm viața ...

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cercetat penal de DNA

astăzi, 15:38
242

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea, în continuare, a urmăririi penale față de ÎPS Teodosie, Arhiepisc...