Zile grele pentru românii din Marea Britanie: ”Nu ne mai simțim protejați!” / ”Oamenilor le este frică să iasă pe stradă!”

Protestele si violențele cu care se confruntă Anglia de mai multe zile au fost declanșate de înjunghierea mortală a trei fetite în Southport, la începutul săptămânii trecute.

Conform mai multor publicatii, extrema dreaptă din Regat este responsabilă de răspândirea unui val de dezinformare, inclusiv afirmații false că minorul criminal ar fi fost un imigrant, scopul fiind de a mobiliza proteste anti-musulmane și anti-imigranți.

Poliția a spus că tânarul care a ucis trei fetite s-a născut în Marea Britanie.

Simona Vasile, asistenta șefă la un spital din Kent, a vorbit la PRO TV despre protestele și violențele cu care se confruntă Anglia de mai multe zile: "Oamenilor le este frică să iasă pe stradă [...] Sunt și foarte mulți români loviți"

Declaratia integrală a Simonei: „Este un cumul exagerat de pacienți (la spital), este foarte terifiant pentru toată lumea. Copii, până și adulți, tuturor le e frică să iasă pe stradă, sunt extrem de afectați psihic, fizic și emoțional. În zonele unde locuiesc prietenii mei sunt și foarte mulți români loviți, unde sunt eu nu, pentru că este o zonă în afara Londrei, sunt niște orăşele mai micuțe, agitația nu este mare, dar a început și aici să crească”.



PRO TV a publicat si declarațiile altor români din UK cu privire la protestele și violențele din Anglia.

Ștefania Șchiop, româncă în Marea Britanie: „Ne afectează pentru că ne creează o panică și o frică. Eu i-am spus soțului să nu mai vorbească la telefon în română, deși pe noi nu ne-ar ataca pentru că suntem de culoare albă, dar dacă vorbim altă limbă atunci este o problemă.”

Alexandra Meșteru, româncă din Nordul Angliei: „Nu am avut tangenţe cu oameni, dar la o jumătate de oră de mine, în Sunderland, au fost destul de grave protestele: au spart magazine, au dat foc la tomberoane, au țipat, au deranjat oamenii. Noi, ca români, nu ne mai simțim protejați. Se poate lua oricine de tine pe stradă, eu oricum de foarte mult timp evit transportul public"

Oana Bindar, româncă în Marea Britanie: „Aici nu se revoltă englezul educat și care muncește - se revoltă cei care nu muncesc, cei care nu au studii, cei care stau pe beneficii, ei sunt cei care ies în stradă și urlă către noi - imigranții - nu contează că sunt români sau alte naționalitate. Noi, ca imigranți, aducem un raport de atâția ani economic imens, de pe taxele noastre ei stau acasă pe beneficii.”

Gabriel Roman, român din Anglia: „Multe persoane au fost sfătuite de patroni, de la hoteluri, ca să nu vină o perioadă de timp, ca să nu existe aceste probleme”.

Pe un grup din comunitate, un român din Londra, proprietar al unui fast food, a anuntat că și-a închis afacerea pentru câteva zile, pentru mai multă siguranță, iar în Liverpool un magazin românesc a fost vandalizat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...