Zeci de străzi de la periferia municipiului Botoșani vor fi modernizate, anunță primarul. Lista străzilor prinse în proiect!

Zeci de străzi de la periferia municipiului Botoșani vor fi modernizate, anunță primarul. Lista străzilor prinse în proiect!
Străzile de la periferia municipiului Botoșani care nu au văzut niciodată “o lopată de asfalt" vor intra într-un amplu program de modernizate în următorii patru ani.

Cel puțin asta promite primarul Cătălin Flutur care spune că asfaltarea străzilor aflate la periferia urbei sunt o prioritate a mandatului său. Pentru a se putea interveni cu lucrări la partea carosabilă pe zecile de străzi de la marginea Botoșaniului, care arată mai degrabă ca niște ulițe, trebuie asigurată mai întâi partea de utilități.

Pe o parte din aceste strazi deja se derulează o astfel de investiție, urmând ca anul viitor să fie a doua etapă a programului. După finalizarea lucrărilor la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare, pe străzile respective municipalitatea va veni cu lucrări de modernizare.

Pentru unele străzi este deja asigurată finanțarea, iar pentru a cuprinde cât mai multe artere Primăria va acceasa fonduri europene, în cadrul Planului Operațional de Investiții Majore 2014-2020.

“Am demarat această acțiune prin care să intrăm în mahalalele Botoșanilor, în zona periferică și ceea ce depinde în primul rând de noi este de a asfalta mare parte din străzile care nu sunt modernizate. Pentru a realiza acest proiect trebuie să asigurăm străzilor respective o parte din utilitățile absolut necesare și cel mai important lucru este partea de apă și canalizare, urmând ca apoi să demarăm acțiunile de modernizare efectivă, partea de asfaltare. În momentul în care finalizăm dotarea cu utilități purecedem la întocmirea documentațiilor pentru modernizarea acestora. Proiectul este ambițios, sunt străzi care există de sute de ani și care nu au văzut nicio lopată de asfalt. Și cei de la periferie sunt cetățenii noștri, și ei plătesc taxe și impozite", a spus primarul Cătălin Flutur.

Potrivit edilului străzile pe care se lucrează la ora actuală sunt Tulbureni, Aluniș, Prunilor, Mărului, Macului, Crizantemelor, Rediu, Bradului, Petru Maior, Miron Costin, Aleea Humulești, Baciului, Grăniceri, Furtunii, I.L. Caragiale, Eternității, Sălciilor, Stegari, I.C. Brătianu, Mobilei, Peco, Doboșari, Habuzului, Lalelelor, Liliacului, Caisului, Simion Bărnuțiu, Zefirului, Porumbelului, A.T. Laurian. Aici lucrările sunt într-un anumit stadiu de realizare, finalizate sau de execuție.

În perioada imediat următoare se va intra pe străzile Anastasie Bașotă, Adrian Adamiu, Cașin, Mușat Vodă, Moara de Foc, Luminii, Zimbrului, Cornului, Humăriei, Al. cel Bun, Vasile Conta, Hatman Arbore, Ana Ipătescu, Cronicar Neculce, Frunzelor, 1 Mai, Libertății, Spătar Milescu, Vulturului, Eroilor, Tomis, Muncel, Plopilor, Teilor, Grigore Ureche, Dimitrie Bolintineanu, Tunari și o parte din strada Ion Creangă. Pentru aceste străzi există finanțare, iar pe o parte deja se lucrează.

“Vor intra în lucru de anul viiltor Ocolitor Pacea, zona de case din spatele depoului de la Eltrans, Roșiori, Cărămidari, Busuiocului, Pârâului, Buciumului, Vulturului, Nicolae Leon, Nicolae Pisoschi, Iacob Iacubovici, Dumitru Furtună, Aleea Luizoaia, Poporului, Ciobanului, Ion Misir, Walter Mărăcineanu, Cișmea, vom intra și pe străzi modernizate din municipiu unde mai avem rețele de apă din azbest care trebuie înlocuite. Este un proiect foarte important, pe bani europeni, un proiect care ne ajută pe noi cei de la Primărie ca odată modernizat să intrăm pe modernizarea străzilor. Nu am stat pe loc. La ultima ședință de Consiliu Local am făcut o rectificare de buget, iar pe străzile la care s-a terminat dotarea cu utilități, ne-a fost greu să alegem pe un buget prost croit la începutul anului, dar am găsit o sumă de bani ca să intrăm pe partea de pregătire a documentațiilor. Am decis să băgăm pe lista de buget strada Popăuți, Aleea Luizoaia, Gheorghe Hașnaș, Hatman Arbore, I.L. Caragiale, Veteranilor, Adrian Adamiu, pe lângă Drumul Tătarilor, Vâlcelei și Al. cel care sunt prinse pe Ordonanța 28, a mai afirmat primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
7

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
17

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
59

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...