Zeci de social-democrați din Botoșani au donat sânge

Zeci de social-democrați din Botoșani au donat sânge
Peste 50 de social democraţi din judeţ de la organizaţiile de seniori, tineret şi femei au donat, joi, sânge la Centrul de Transfuzii din municipiul Botoşani pentru a preveni deficitul de sânge de la nivelul unităţilor sanitare locale şi pentru a contribui la salvarea vieţilor persoanelor care sunt în suferinţă.

"Prin demersul nostru de astăzi, de a ne aduna cât mai mulţi social democraţi să donăm sânge pentru salvarea de vieţi omeneşti am dorit să răspundem apelului lansat acum câteva zile de Ministerul Sănătăţii care anunţa o mare criză de sânge în spitalele din România. De aceea, am decis să ne mobilizăm pentru acţiunea de donare de sânge, atât de necesară persoanelor care depind de aceste transfuzii. Să nu uităm că nu trebuie să fim doctori pentru a salva o viaţă ", a declarat vicepreşedintele PSD Botoşani, Costel Lupaşcu.

Prin această acţiune PSD Botoşani a vrut să atragă cât mai mulţi donatori, în special din rândul tinerilor şi să creeze un obicei de a dona în mod regulat sânge şi nu doar atunci când există un deficit la anumite spitale din judeţ sau din ţară.

Daca donatorii eligibili ar dona sânge periodic, de la patru până la şase ori pe an, necesarul unităţilor de sânge ar fi acoperit, iar problema insuficienţei unitătilor de sânge ar fi de domeniul trecutului.

Organizaţia judeţeană PSD Botoşani va organiza săptămâna viitoare o acţiune de donare de sânge şi în municipiul Dorohoi şi face apel şi la membrii celorlalte formaţiuni politice să urmeze acest exemplu prin care pot salva vieţi omeneşti.

Comunicat de presă


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
11

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
30

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
54

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...