Zeci de persoane audiate in urma perchezitiilor de marti dimineata!

Zeci de persoane audiate in urma perchezitiilor de marti dimineata!
Zeci de persoane au fost duse la audieri la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, în urma percheziţiilor ce au avut loc în cursul dimineţii în judeţele Botoşani, Iaşi Suceava, Bacău şi în municipiul Bucureşti, 92 de persoane fiind acuzate de săvârşirea infracţiunii de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

Întrucât numărul suspecţilor ce trebuie audiaţi este mare, s-a luat decizia ca audierile să se desfăşoare la sediul IJJ.

Vă reamintim că în urma cercetărilor efectuate, în perioada 2011 - 2012 au fost identificate cinci grupări infracţionale, cu anumite conexiuni între ele, care au desfăşurat în mod repetat, activităţi de introducere în ţară, în mod ilegal, de cantităţi de ţigări peste limita prevăzută de lege, activităţi de colectare, deţinere, transport, preluare, depozitare şi vânzare a ţigărilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Ţigaretele erau disimulate în caroseria maşinii sau în locaşuri special amenajate atât de către o parte din membrii grupărilor, cât şi de cetăţeni ucraineni şi moldoveni. 

După ce ţigările erau preluate şi transportate pe teritoriul României, erau depozitate temporar la domiciliul membrilor grupării sau în alte locaţii prestabilite, după care grupările infracţionale prin diverşi membri au realizat distribuţia acestora pe piaţa neagră, activitatea infracţională fiind planificată, conspirată şi având un caracter de continuitate şi o structură bine organizată, grupările infracţionale organizate, obţinând importante beneficii financiare în dauna bugetului de stat.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada 2011 – 2012, grupările infracţionale care au acţionat pe raza judeţelor Botoşani, Iaşi, Bacău, Suceava şi municipiul Bucureşti au introdus  în ţară prin sustragere de la controlul vamal, peste 360 000 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina de diferite mărci.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
16

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
17

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
217

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...